00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הנשמה היא הקסם-טעמים של בית ו touch של שף

קוד חופשי

מרק שעועית פיקנטי

גשם וכולם רוצים מרק ואם כבר מרק אז מבחינתי מרק שעועית 

קצת חריף חם ועם טוויסט מיוחד 

בלי לחץ גם אם לא השרתם שעועית ניתן לרכוש שעועית קפואה (מוכנה) 

ומתחילים 

עבור 6 סועדים

2 כוסות שעועית לבנה יבשה(הזמן הקטן) מושרת ערב קודם במים פושרים/קפואה 

5 שיניי שום קצוצות

1/2 פלפל ירוק קצוץ

אבק צ׳לי גרוס (שאטה)

3 כפות רסק עגבניות

מלח פלפל

כפית פפריקה מתוקה

כ-ליטר וחצי נוזל עוף/ירקות/בשר

2 כפות שמן זית

500 גר׳ בשר בקר מבושל חתוך לקוביות קטנות (מעט שומני כגון כתף מרכזי)-לא מחייב 

חצי כוס עליי סלרי קצוצים

להגשה(לא מחייב)200 גר אווז מעושן חתוך לקוביות מוקפצות במחבת לוהטת 

 

אופן ההכנה

ראשית נבשל את הבשר נתחיל במים קרים ונבשל כ-3/4 בישול נקרר ונחתוך לקוביות את הנוזל נסנן ונשתמש

בהמשך במידה ואין לנו שעועית קפואה נבשל את השעועית כ 3/4 בישול 

במים חמים עם כפית מלח

בסיר נפרד עמוק וכבד נחמם שמן זית ונזהיב קלות את השום והפלפל הירוק

בשלב זה נוסיף את  הרסק העגבניות ונטגן היטב עד שיהיה בצבע אדום כהה(כך רמת החומציות תפחת)

נתבל במלח פלפל ופפריקה ונוסיף את הנוזל נביא לרתיחה נוסיף את הבשר והשעועית 

ונבשל לחצי שעה על אש נמוכה 

הגשה

לפני ההגשה נעטר בעליי סלרי טריים את קוביות האווז נקפיץ קלות ואבק של צ׳לי נזלף מעט שמן זית ובתיאבון 

להגיש לצד לחם לבן ולהינות 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

הנשמה היא הקסם

ראש השנה מתוק
צבע למטבח שלך

נגיעות קטנות,שידרוגים קלים

טוויסט מיוחד ותוספת מגע של קסם 

הם שיביאו צבע למטבח שלך                                                                                                                    

הצלחה מותנת בכמה כללים

+הכרת חומר הגלם "ותגובתיו"

+שימוש נכון 

+"העצמת" הטעמים

+התאמת שיטת הבישול

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל mmaz אלא אם צויין אחרת