00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיולים בטבע

ירקות מוקפצים

יום ראשון הוא בדרך כלל יום טיולים ובמקרים מסויימים (במיוחד כשאוסף התמונות עולה) יום לארגון ופיתוח תמונות. הבוקר יצא שאצטרך לפתח תמונות אז התיישבתי מול המחשב והתחלתח במלאכה. כשעה מאוחר יותר ניגש אלי ג'ייקוב שלנו ואומר לי:

"אבא, הייתי מעוניין שתתלווה אלי לגיחה קצרה למרקט הקוריאני הנמצא כחצי מייל במעלה הדרך, צץ לי רעיון בראש ואני זקוק לעזרתך".

לא היססתי פעמיים, שמתי Save על העבודה ותוך חמש דקות היינו בדרכנו למרקט.

תוך כדי הנסיעה אומר לי ג'ייקוב: "חשבתי לשמור את זאת כסוד, אולם אשתף אותך בתוכניתי. אני כבר חושב על כך כמה ימים והיום החלטתי ליישם זאת. אני מבשל ארוחת צהריים בנוסח קוריאני סיני והייתי רוצה שאתה תבחר את הירקות האהובים עליך ביותר להכנת הירקות המוקפצים שאני עומד להכין לכם".

ניערתי את אזני כלא מאמין למה ששמעתי. הפישר הזה שעד עתה אנחנו היינו אלה שנתננו לו את זכות בחירת האוכל נותן לנו את אותה זכות היום. וואו איך התהפכו היוצרות, ממש מרגש!

בילינו במרקט כחצי שעה שבמהלכה בחרנו בקפידה רבה את הירקות שישמשו להכנת הארוחה וממה שראיתי ידעתי שהולכת להיות כאן ארוחת מלכים. ג'ייקוב שהכיר את פריטי המזון האוריינטלי המליץ על רבים מהם ואף נתן לי שיעור מאלף ומעניין על כל אחד מהפריטים שבחרנו, ממש שיגעון איך הילד יודע כל כך הרבה, לרגע היה נדמה לי שאני מקבל שיעור קולינארי מאיזה שף ידוע, הוא ממש המחיש לי את בקיאותו הרבה במזון האוריינטלי.

תוך כדי הנסיעה חזרה ידעתי שאת החגיגה הזאת אני הולך לתעד באופן מפורט. ידעתי כבר איזה זוויות צילום אייצר והיכן תתבצע כל המלאכה. ג'ייקוב ניסה אמנם להניאני מכל ההכנות המיותרות אולם אני שאיכפת לי מכל פרט לא וויתרתי ובסופו של דבר השתווינו על הפרטים הקטנים לרווחת הכלל.

לא אגזים אם אומר שבמשך השעה שלאחר מכן ראיתי הצגה קולינארית אותה ניתן לראות רק במסעדות יוקרה של בוורלי הילס, ממש השתוממתי מהיכן הילד יודע כל כך הרבה, הוא דקדק בכל פרט, מדד, יצק, חתך וקיצץ ממש כמו שף מקצועי מדופלם ואני מתבונן ומנציח ללא הרף תוך שמחה וגאווה ממה שאני רואה מבעד לעדשת המצלמה, הילד ממש עבד בהקדשה ומסירות וניתן לראות זאת על פניו כל העת וכך בילינו יחדיו את השעה כשהוא מבשל ואני מתעד.

 

הקליקו עך התמונות להגדלה

 

    

המצרך הראשון שבא לידי שמוש היו אטריות עשויות מאורז (תמונה ימנית) אלה אטריות דקות מאד שאופן הכנתן מצריך השרייה במים קרים לחמש דקות, שטיפה ושוב השרייה במים רותחים לעוד עשר דקות ושוב שטיפה ולאחר מכן בישול. טעמן נפלא והן מאד משביעות. המצרך השני בו השתמש ג'ייקוב היו פלפלי אנהיים שאמורים להיות מעט חריפים ומוסיפים טעם רב. משום מה כשטעמתי חתיכה מהם טעמן היה כטעמו של פלפל ירוק, בכלל לא חריף.

 

    

המצרך הבא היה בלוק טופו (אחד המאכלים שאינם יורדים משולחננו) שנחצה ובותר לרצועות (תמונה ימנית) שישמשו כתוספת. כמו כן השתמש ג'ייקוב בפטריות שיטאקי אותן חתך לקוביות קטנות שיהוו חלק בלתי נפרד מהתבשיל.

 

    

לאחר שחתך את הטופו לרצועות הוא טיגן אותן במחבת יחד עם שום קצוץ, הריח לבדו עורר את התיאבון והבטן החלה לקרקר, הפה החל להתמלא ברוק והרצון לאכול רק הלך וגבר.

 

    

לא יכולתי להתאפק למראה השום הטרי שנראה נפלא והפיץ את ריחו לכל עבר והייתי חייב לתעד אותו לפני שהוא נעלם אי שם עמוק בתוך ה Wook. ג'ייקוב חתך אותו דק דק והוסיפו לתבשיל המתבשל.

 

השכבה הראשונה של הירקות כפי שנצפתה כשהיא מתבשלת לה ב Wook ובתוכה פלפלי אנהיים, ערמוני מים חתוכים, לבבות של במבוק חתוכים. פטריות שיטאקי חתוכות ושום כתוש דק.

 

אטריות האורז מוכנות לבישול לאחר כל השטיפות וההשרייה ובעוד מספר שניות הן יתווספו ליתר המוצרים המתבשלים כבר בתוך ה Wook.

 

     

הירקות המוקפצים כפי שהם ניראים בבישול וריחם המטריף גרם לי לתעד ולהסתלק מסביבתם לפני שאתחיל לחטוף היישר מה Wook. אשתי אפילו יעצה לי לקשור מטפחת מסביב לאף על מנת להפסיק את הגירוי, חחחחחח.......

 

    

בנוסף לכך טיגן ג'ייקוב פטריות צדפים הנקראות כך בשל צורתן המיוחדת המזכירה צדפים. במרקט הזה יש למעלה משלושים סוגים שונים של פטריות, ממש מבחר ענק. אף פעם לא שמעתי על הפטריות הללו וכמובן שגם לא טעמתי אז זו היתה ההזדמנות להתוודע אליהן. עלי לציין שהן לא איכזבו והיוו תאווה לחיך.

 

הארוחה שהוגשה לשולחן כללה לחמניות מירקות Mochi העשויות מבצק אורז וממולאות בשעועית אדומה מתקתקה.

 

בנוסף לכף הוגשה תוספת שכללה רצועות טופו ופטריות צדפים מטוגנות בשמן צמחים.

 

כך נראתה המנה כפי שהוגשה לשולחן וכל מילה נוספת מיותרת לחלוטין, נתתי לפי להתרכז באכילת המטעמים שבצלחת שאותם הכין לנו השף הפרטי שלנו ג'ייקוב, ממש להתפאר!

 

וכמנה אחרונה הוגשו עוגיות Korean Rice Cake עשויות מאורז דביק מאד וממולאות בפירות מתוקים כתושים דק דק. עוגיות אלה דורשות אכילה איטית מאד משום שהן נוטות להידבק ונגיסות גדולות עלולות לגרום להתקעותן בבית הבליעה. אוכלים אותן בנגיסות קטנות וכך גם ההנאה מהן גדולה יותר.  

 

 

היתה זו הצגה שעבורה היה שווה לעזוב את המחשב ולתעד ללא הרף. עצם המראה שבני מכין לנו ארוחה כה נפלאה היה שווה הכל. רק אתמול היינו אנו אלה שהכננו לו כל מה שרק רצה והנה היום ממש מול עינינו התהפכו היוצרות וזה גרם לנו לאושר בל יתואר ונחת רב. זו אינה הפעם הראשונה שג'ייקוב מכין ארוחה נהדרת אולם משום מה הפעם הרגשנו כאילו זו היתה ארוחה ספיישל.

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

24 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אבי דרורי אלא אם צויין אחרת