00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

סופגניות אפויות עם קוקוס וריבת חלב

15/11/2013

אומרים שחג החנוכה הוא חג השמן והאור. אז נכון זה באמת חג מאיר עיניים. החנוכיות דולקות ומאירות כל בית. ונס פח השמן הוא בהחלט נס לא רגיל. והרי תמיד אומרים שהמוח היהודי ממציא לנו פטנטים surprise אז אם כבר יש שמן ללא הגבלה למשך שמונה ימים, למה לא להכין ממנו אוכל נוטף טעם וקלוריות ? wink
אז נכון, חג החנוכה הוא אחד החגים האהובים עלי מכל מיני סיבות. אבל היי לא חייבים להגזים עם השמן!! ואם אפשר קצת לחוס על גופנו, הרי זה משובח!!

ולכן הפעם הלכתי על מתכון נחמד לסופגניות קטנות ואפויות המצופות בשכבת קוקוס מתוק וממולאות במעט ריבת חלב. הן אמנם לא נוטפות שמן... אבל יכולות בהחלט להתלוות ולהמתיק את טקס הדלקת הנרות.

 

 

 

את הרעיון לסופגניות החמודות האלו קיבלתי מעוד מתכון נהדר של חן שוקרון (מתוקים שלי) למיני סופגניות סוכר וקינמון. שם היא ציפתה את הסופגניות בסוכר וקינמון. רעיון נוסף הוא למלא במעט ריבה ולפזר למעלה אבקת סוכר. זה כבר תלוי בכם ובמה שאתם הכי אוהבים. ועוד טיפ קטן לדרך... המכשיר הכי טוב למילוי סופגניות, הוא מזרק גדול (בלי המחט כמובן) שניתן לרכוש בבתי המרקחת בשקלים בודדים. בכל מקרה ובכל ציפוי שלא תבחרו, רצוי מאוד לאכול אותן טריות וחמימות כי כך הן בשיאן.

ועכשיו חברים הכינו את החנוכיה, הקמח, השמרים והקוקוס ובואו נתכונן לחג....

 

המצרכים:

  • 500 גר' קמח מנופה

  • 1 ביצה גדולה

  • 1/3 כוס סוכר לבן

  • 200 מל' חלב פושר

  • 1 כף שמרים יבשים

  • 1/4 כפית מלח

  • 2 כפות גרידת לימון

  • 120 גר' חמאה רכה חתוכה לקוביות קטנות

ההכנה:

  1. הכניסו אל קערת המיקסר עם וו הבורג, את הביצה, הסוכר, גרידת הלימון, והחלב וערבבו במהירות בינונית.

  2. ערבבו יחד את הקמח המנופה, השמרים והמלח. הוסיפו אל קערת המיקסר והמשיכו לעבד כשתיים שלוש דקות.

  3. הוסיפו לאט לאט את קוביות החמאה, בכל פעם שתיים שלוש קוביות עד להטמעה בבצק ואז שוב כמה קוביות, כך עד שכל החמאה נטמעת בבצק.

  4. המשיכו לעבד את הבצק עד שמתקבל בצק רך וגמיש כ- 8 עד 10 דקות.

  5. הוציאו את הבצק, שמנו אותו מעט בידיים והעבירו לקערה נקייה. כסו בניילון נצמד והשאירו בצד להתפחה של כשעתיים עד שהבצק יכפיל את נפחו.

  6. רדדו את הבצק על משטח העבודה בעובי של כ- 1/2 1 ס"מ ובעזרת חותכן עוגיות או כוס צרו עיגולים. סדרו את עיגולי הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפיה, ברווחים של כ- 1 ס"מ האחד מהשני.

  7. הניחו את התבנית בצד להתפחה נוספת של כחצי שעה.

  8. בינתיים חממו את תנור האפיה לחום של 200 מע'.

  9. הכניסו את התבנית לאפיה של  כ- 8-10 דקות עד שהן מתחילות להזהיב. (זהירות לא לאפות יותר מידי, כדי שהן לא יהיו קשות)

 

לציפוי 

  • 60 גר' חמאה מומסת

  • 100 גר' קוקוס טחון

  • 1/4 כוס סוכר

  • ריבת חלב למילוי

ההכנה:

  1. ערבבו בקערה קטנה את הקוקוס והסוכר יחדיו. 

  2. בקערה שניה שימו את החמאה המומסת.

  3. כאשר הסופגניות עדיין חמות, (כמו שהן יוצאות מהתנור) טיבלו כל סופגניה (את חלקה העליון) תחילה בחמאה המומסת ואח"כ בתערובת הקוקוס והסוכר.

  4. הכניסו מעט ריבת חלב אל קערה קטנה והכניסו למיקרו לכ- 30 שניות. (כדי להמיסו מעט שיהיה יותר נוח לעבודה)

  5. מלאו את המזרק בריבת החלב המרוככת. נעצו את המזרק באמצע הסופגניה, מלאו במעט מהמילוי והגישו חם.

 

 

 

 

 

 


 

הנה אפשרויות נוספות שהכנתי.

גרסת הדונאטס עם קינמון וסוכר חום.
במקום תערובת הקוקוס והסוכר, ערבבו את הסוכר עם כפית קינמון וצפו בדיוק באותו האופן. (אני השתמשתי בסוכר חום אבל אפשר כמובן, גם עם סוכר לבן)

 

 

 

וגרסה נוספת, סופגניות ממולאות בממרח שוקולד רוזמרי ומקושטות באבקת סוכר
כאן הזרקתי מעט ממרח שוקולד אל תוך הסופגניה וקישטתי באבקת סוכר. אפשר גם לחזור לנוסטלגיה ובמקום ממרח השוקולד למלא בריבת תות.

 

 

 

 

ובינתיים חג שמח לכולם, ולהתראות במתכון הבא!!

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

15 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת