2121
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קסם במטבח......

קובה בורגול מטוגנת ...

קובה בורגול מטוגנת מהמטבח החאלבי ,אימי ז``ל לא הייתה מכינה הרבה אבל כשהיתה מכינה זאת היתה

חגיגה ,קובה במעטפת פריכה קריספית ,וכשנוגסים ביס נתקלים במילוי המשגע בטעמים נהדרים של בשר

ותבלינים עשירים ,חגיגת טעמים ומרקמים ,

את המתכון של אימי ז``ל לא רשמתי לצערי אז ניסיתי לאלתר והנה אחרי מספר נסיונות הגעתי למתכון הנהדר

הזה שקצר הצלחה רבה .

קובה בורגול מטוגנת .

מצרכים למעטפת הבצק:


2 כוסות בורגול דק


1 כוס סולת


3 כפות קמח


1/2 כפית כורכום


1/2 כפית מלח
 

מילוי:

5 כפות שמן


2 בצלים קצוצים דק


500 גרם בשר בקר טחון


1/2 כוס צנוברים


1/2 כפית פלפל שחור


1/2 כפית מלח


1 כפית בהרת לקובה


שמן לטיגון

אופן הכנה מעטפת :


שוטפים את הבורגול ומשרים למשך שעה במים קרים. מסננים היטב ומוסיפים את הסולת, , הקמח והתבלינים

ומערבבים היטב לעיסה אחידה. מניחים לכ- 1/4 שעה,לכסות במגבת שהבצק לא יתיבש .
 

הכנת המילוי :

יוצקים שמן למחבת גדולה  ומטגנים בצל עד הזהבה. מוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן תוך ערבוב כ- 15

דקות עד שהבשר משנה צבע ומפורר. מוסיפים את הצנוברים ואת המלח הפלפל והבהרת, מערבבים

היטב ,מכבים את האש ומקררים.
 

הכנת הקובה מילוי:


לאחר שהבצק נח, מכינים כדורים , בעזרת האגודל יוצרים גומה במרכז הכדור ומניחים כף ממלית

הבשר. סוגרים ומגלגלים לקובה חלקה בצורת אליפסה ומניחים על מגש,


מחממים שמן בסיר עמוק ומטגנים את הקובה עד לקבלת גון זהוב-חום.

יוצאים בערך 20 קובות מהכמות .

לפני טיגון

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

42 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת