33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בריאות בקלות

בורגול עם ירקות.

בורגול הוא אורח קבוע בתפריט שלנו במיוחד בימי שבת כשבעלי מכין סלט עלים ירוקים בתוספת בורגול או טבולה.

בורגול מקורה מחיטה , לכן לא מתאימה לאנשים החולים בצליאק או רגישים לגלוטן.

אתמול  הוא עשה סלט ירוק והשרה כמות גדולה של בורגול , השתמש בחלקה , את השאר רציתי להקפיא  ואז עלה רעיון לבשל את הבורגול עם ירקות.

אילתרתי מתכון והנה הוא בשבילכם.....

1 כוס בורגול עבה

1 בצל קצוץ דק

1גזר קצוץ דק

2 גבעולי סלרי קצוצים דק

1/2 כוס אפונה קפואה

2 כפות שמן זית

2 כוסות מים

מלח , פלפל, מעט כמון או  כפית חוואז' למרק 

בסיר רחב לאדות את הבצל עם שמן הזית, להוסיף את הסלרי והגזר למשך 10 דקות לפחות על אש נמוכה .

להוסיף את האפונה ולהמשיך לאדות עוד מספר דקות.

להוסיף את הבורגול ואז 2 כוסות מים ..לתבל .

מבשלים כמו אורז , מביאים לרתיחה על אש גבוהה ולאחריה מנמיכים את האש משך 20 דקות לפחות , או עד שהנוזלים מתאדים.

תבשיל מעין זה יכול לגרום לאי נוחות וגזים במערכת העיכול  אצל אנשים מסוימים בגלל השילוב של הבורגול והאפונה, לכן אני ממליצה לשתות חליטת תה צמחים קרמינטיבים, מרגיעים ומקלים על מערכת העיכול - מרווה, שומר ,מנטה /נענע , זנגויל , אחרי הארוחה.

בתאבון ולבריאות , אתי.

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל eti19651 אלא אם צויין אחרת