00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הנשמה היא הקסם-טעמים של בית ו touch של שף

קוד חופשי

שווארמה לשעת ערב

מי מאיתנו לא "נתקף" לעיתים ברעב אבל למשהו כזה שמטפטף על הידיים וגורם לבלוטות הטעם

לרקוד מאושר (מקווה שלא רק אני ) .

אז השבוע ,בעצם כל שבוע זה קורה לי ,ניגשתי למקפיא ו.....בינגו יש .

נצח אנטירקוט יפה שממתין בסבלנות שאתייחס אליו אז בבקשה קבלו מתכון מנצח וקל וכמובן טעים.

שווארמת אנטריקוט לצד תפו"א צרובים מעוטרים בבצל ירוק .

המתכון עבור מנה .

החומרים לשווארמה

נתח אנטריקוט 250 גר` לערך (טרי מומלץ )

כף שומן אווז אם יש /במידה ולא נשתמש בשומן של הנתח

1 בצל לבן בגודל בינוני

מלח

פלפל

מיקס תבלינים ממש נגיעה מכל דבר:כמון ,כורכום,הל,פפריקה מתוקה

תפו"א צרובים

2 יח` תפו"א בגודל בינוני

1 כף שמן זית

כפית טימין

1 שן שום קצוצה

מלח גס

פלפל גרוס

ענף בצל ירוק (החלק התחתון ומעט מהירוק)

להגשה

כף טחינה גולמית

אבק צ`לי גרוס

מיץ מחצי לימון טרי

אופן ההכנה

ראשית נעשה בלונשיר (בישול מקדים) לתפו"א בשלמותו כ- 3/4 בישול .בסיום נצנן ונחצה ל-2 ,במקביל נחמם מחבת פסים (ללא שומן)

לדרגת חום גבוהה ,נמרח קלות בשמן זית את התפו"א נמליח ונפלפל נוסיף את התימין .

נצרוב את התפו"א שהחלק הלבן כלפיי המחבת (לא להפוך כדקה לערך לקבלת פסים)

את אותה פעולה נבצע לבצל ירוק מעט שמן זית מלח פלפל וצריבה .

במקביל נפרוס את הנתח לרצועות דקות במיוחד ,ונחמם מחבת כבדה ללא שומן (בשלב זה)

את הבצל נפרוס דק ונניח בצד .נוסיף למחבת הלוהטת כף שומן אווז /שומן אנטריקוט(פחות מומלץ כי הוא לא נמס בשלמותו)

נוסיף את הבצלים ונקפיץ עד הזהבה בסיום נעביר לקערה .

נחמם בשנית את המחבת (הטעמים עדיין מצויים במחבת) חשוב להקפיד על רמת חום גבוהה כך בעצם נצרוב את הבשר ולא נאדה אותו.

נוסיף את רצועות הבשר (השומן בבשר הוא המקור לטעם) נקפיץ קלות ונצרף לחגיגה את מיקס התבלינים בתוספת מלח פלפל .

הגשת המנה .

בצלחת הגשה

נניח את התפו"א הצרובים ומעל את הבצל הירוק .נניח בצד את הבשר נעטר מעל בטחינה גולמית

נפזר מעט צ`לי גרוס ונסחט לימון.

חגיגת טעמים מדהימה בתיאבון .

 

עד כאן אשמח לראותכם נותנים like בדף שלי 

http://www.facebook.com/HnsmhHyHqsm?fref=ts

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

הנשמה היא הקסם

ראש השנה מתוק
צבע למטבח שלך

נגיעות קטנות,שידרוגים קלים

טוויסט מיוחד ותוספת מגע של קסם 

הם שיביאו צבע למטבח שלך                                                                                                                    

הצלחה מותנת בכמה כללים

+הכרת חומר הגלם "ותגובתיו"

+שימוש נכון 

+"העצמת" הטעמים

+התאמת שיטת הבישול

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל mmaz אלא אם צויין אחרת