11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

מרק כתום

01/11/2013
מרק כתום

 

בשביל זה שוה לטרוח...

 

 

הירקות קלופים וחתוכים גס

מעט עבודה הרבה טעם זה מה שאפשר לומר על המרק הזה.

כל כך קל  בהכנה וקל באכילה.

 

הירקות בסיר +תבלינים,  מכוסים במים,

מוכנים לבישול עד ריכוך

 

 

 

 

 

מרסקים בבלנדר מוט, את הירקות  המבושלים בסיר, למרקם הרצוי.

 

 

 

 

 

 

חומרים:

1 בצל גדול, חתוך ל חצאי טבעות

1/2 ק"ג בטטות קלופות חתוכות לקוביות

1/2 ק"ג גזר חתוך לטבעות עבות,

1/2 ק"ג דלעת קלופה וחתוכה לקוביות גדולות,

4-5 שיני שום קלופות,

שמן זית לטיגון, מלח, פלפל,

 3 עגבניות בשלות שלוקות/או 1/2 קופסה רסק עגבניות מוכן.

6-8-כוסות מים

אבקת מרק עוף,

אופציה, קורט אגוז מוסקט,

2 גבעולי תימין טרי  רק עלים!

לעיטור בצלחת,בעת ההגשה: כפית שמנת של פעם

או זילוף של שמנת מתוקה

להגשה עם: שקדי מרק או קרוטונים לפי בחירתכם, אפשר להסתפק רק במרק .

 

 

 

 

אופן הכנה,

*לגודל חיתוך הירקות אין כל כך משקל, מכיוון שבסוף טוחנים אותם במרק, בבלנדר מוט, או במעבד מזון

 בסיר עמוק יוצקים שמן זית, מחממים ומוסיפים את הבצל הפרוס לחצאי טבעות,  מזהיבים קלות.

בינתיים שמים בקערית שלוש עגבניות נטולות טבור, ומסמנים איקס מלמעלה, יוצקים עליהן  מים רותחים ומשהים כמה דקות עד שמסימים לחתוך את שאר הירקות .

 קולפים וחותכים את  הגזרים לפרוסות עבות

קולפים וחותכים את הבטטות לעיגולים עבים,

קולפים את הדלעת וחותכים לקוביות גדולות,

קולפים את העגבניות,  הקליפה מוסרת בקלות אחרי השליקה במים הרותחים, וחותכים לרבעים / לחילופין משתמשים ברסק עגבניות

מוסיפים את כל הירקות, כולל שיני שום,  אל הבצל המטוגן, מערבבים, מאדים יחד כ7-8 דקות.

מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה קלה,

 מתבלים במלח, פלפל, מעט אבקת מרק עוף,  

 

 

 

 

 

 

 

 

*אופציה למי שאוהב: קורט אגוז מוסקט טחון, תימין.

 מבשלים כ- 30 דקות ( חצי שעה), עד לריכוך הירק הקשה ביותר.

מצננים, אפשר מיום קודם.  מודאים שיש מספיק נוזלים. עם מידת הסמיכות אפשר לתמרן אחר כך.

מורידים חלק מהנוזלים, לכלי אחר, שומרים בצד. וזאת כדי לוסת את מידת הסמיכות הרצויה של המרק, להעדפתכם האישית..

טוחנים את הירקות עם המרק שבסיר, למחית חלקה.

מי שאוהב דליל יותר יוסיף את הנוזלים ששמרנו בצד תוך ערבוב עד קבלת המרקם הרצוי, . ט -עים!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

המרק חלק וקטיפתי,  לאחר הריסוק, בסמיכות עדינה  מותאם לטעמי

 

 

בתוספת קרוטונים

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת