00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מאדאם לולו מאסטר פיס

עוגת שוקולד לחה ועשירה - בסגנון וינאי

עוגת השוקולד הזו עשירה ולחה . בזכות שמנת חמוצה. והחמאה. - היא לא כבדה אבל ממש טעימה.

החומרים;

לתבנית קוגלהוף או תבנית 24 ס"מ.

 

150 גרם שוקולד מריר שבור

100 גרם מים רותחים (קצת פחות מחצי כוס).

---------------------------------------------------------------

לשפוך את המים הרותחים על השוקולד לחכות דקה ולערבב לעיסה חלקה ולקרר מעט

 

170 גרם חמאה חתוכה לקוביות

170 גרם סוכר (3/4 כוס)

1 כפית תמצית וניל

1/4 כפית מלח

----------------------------------------------------

לשים בקערת המקסר את החמאה. הסוכר. סוכר וניל והמלח. ולהקציף כמה דקות לעיסה

תפוחה ובהירה.

----------------------------------------------------------------------

3 חלמונים

2 כפיות ברנדי

להוסיף את  3 חלמונים לעיסה בהדרגה עד אשר הם נבלעים בעיסה. ואת הברנדי.

להוסיף לעיסה את תערובת השוקולד והמים שהתקררה . ולעררב

------------------------------------------------------------

1/2 גביע שמנת חמוצה  להוסיף לעיסה -ולערבב בעדינות.

-----------------------------------------------------------

2 חלבונים

4 כפות סוכר ( 45 גרם)

-----------------------------------------------------------

להקציף את החלבונים והסוכר לקצף יציב.

ולאחד את עיסת החלבונים עם עיסת החלמונים והשוקולד תוך כדי עטיפה.

------------------------------------------------------------------------------

 

ולהוסיף בעטיפה  את כל החומרים היבשים הנ"ל שעורבבו ביחד;

-----------------------------------------------------------------------------

 

 45 גרם קוקוס (6 כפות שטוחות)

1 כוס קמח רגיל ( 150 גרם)

1 כפית אבקת סודה לשתייה.

לשמן היטב את התבנית לשפוך את העיסה ולאפות בחום בינוני 160 מעלות

כ-40-50 דקות. ולקרר

לא לייבש את העוגה

לשחרר את העוגה מהתבנית. עם העוגה נאפתה בתבנית קוגלהוף להפוך אותה. ולשים על

רשת שמתחתיה יש תבנית ואז לצפות בגנש השוקולד.

לציפוי גנש השוקולד

----------------------------

150 גרם שמנת מתוקה -לשים בקלחת להביא עד סף רתיחה ולכבות

להוסיף 150 גרם שוקולד מריר שבור לחכות דקה ולערבב.

כדי לקבל ציפוי עבה . לקרר את הגנש עד שהוא מגיע למרקם סמיך (כמו טחינה גולמית).

(או לצפות פעמיים בגנש במרקם יותר נוזלי.).

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

9 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל lihishmu אלא אם צויין אחרת