00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מאדאם לולו מאסטר פיס

עוגת גבינה חמה עם קמח תירס מלאי רומני -עם חמאה וגבינות -מנה טעימה ביותר ומנחמת.

 

 

 

זוהי עוגת קמח תירס עם חמאה וגבינות.בשם מלאי רומני מוגשת חמה. (אפשר גם קרה)

הגיתי אותה לפני כשנתיים כאשר אבי ז"ל ביקש ממני לשחזר את המלאי כמו שהוא זכר מילדותו

ובהחלט מתקבל מאפה מאוד עשיר ומאוד מנחם. וקל הכנה.

ומאז הוא מככב אצלנו במשפחה.

 

אז לחומרים; (החומרים מדודים בכוס פלסטיק חד פעמת לשתייה קרה).

תבנית חד פעמית 30X20 ס"מ.(או 2 תבניות אינגליש קייק)

2 כוסות קמח תירס לא אינסטנט

1 כוס קמח רגיל  (בפסח 1 כוס קמח תפוחי אדמה. או  1 כוס -קורנפלור).

100 גרם חמאה מומסת

100 גרם שמן

1 גביע יוגורט טבעי

2 גביעי שמנת חמוצה באחוזים שאתם מעדיפים

2 ביצים שלמות

1 כוס סוכר

1 שקית סוכר ונילין.

1 שקית אבקת אפיה.

 

למלית הגבינה  (מי שרוצה יותר מלית גבינה יוסיף עוד חצי כמות של חומרי המלית  יוצא עוד יותר עשיר וטעים.).

2 גביעי גבינה לבנה סה"כ 500 גרם

1 ביצה

1/2 כוס סוכר 1 שקית סוכר ונילין

-------------------------------------------------

לערבב בקערה קטנה את כל חומרי מילית הגבינה.

50 גרם צימוקים למי שרוצה לפזר במילוי הגבינה

אופן הכנת הבלילה;

לשים בקערה את ה-שמן. סוכר. יוגורט שמנת חמוצה. ביצים. ונילין. אבקת אפיה.לערבב ולהוסיף את החמאה הנמסה ולערבב

לבסוף להוסיף את קמח התירס והקמח הלבן ולערבב

אופן הרכבת העוגה;

לשפוך חצי בלילה לתבנית. ליישר לשפוך על בזהירות את מלית הגבינה וליישר בעדינות.

עכשיו לכסות בבלילת  העיסה שנשארה בזהירות לכסות עד כמה שניתן את כל הגבינה.

אפיה בחום בינוני 160 מעלות 40-50 דקות למאפה זהוב יפה. אך להזהר לא לייבש אות המאפה.

לחכות 10 דקות  אחרי האפיה -ולהתענג.

ניתן גם לאכול קר או מחומם קלות במיקרוגל.

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

7 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל lihishmu אלא אם צויין אחרת