00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אבא עובד וכל מה שמסביב

קוביית פרטים אישיים

החמין של יעל

שישי שבת של כיף לא נורמלי

אני מחכה המון זמן לגשם והנה יום שישי האחרון הוא הופיע במלוא הדרו ובשיא חוזקו.

כאן בצפון הטמפ' מייד צונחות וקור עז עוטף את האזור.

יום שישי הגיעו אלינו אורחים, אחיינים, גיסות ועוד.., עכשיו הרי למה בעצם חיכיתי לגשם? 

כמובן בשביל החמין, כל שבת ראשונה של חורף אני עושה את אותו הדבר, לא יכול לחכות, חייב חמין.

אז הלכתי וקניתי בשר והכנתי חמין כי אני חייב.

24 שעות של שכרון חושים מהריח שמתפשט בבית, באמצע הלילה הריח מתגנב לאף ומעורר את כל החושים.

כולם יודעים לעשות חמין, כל אחד עושה לפי טעמו, אני אוהב לקחת כל פעם מתכון של מישהו ולעשות, הפעם בחרתי במתכון של יעל, חברה לעבודה.

מתכון לחמין של יעל עם שינויים קלים שלי:

מצרכים:

1.5 קילו בשר לחמין, עדיף עם מעט שומן ועצמות

6-7 תפו"א קלופים שלמים

6-7 ביצים

2.5 כוסות אורז ריזוטו

כוס גריסים

אופציה - כוס תירס סנפרוסט בשקית קוקי נפרדת

 2 כוסות חומוס (אני השתמשתי בסנפרוסט)

3 בצלים

5 שיני שום

שמן לטיגון

כף פפריקה

כף כורכום

כמון לפי הטעם

מלח

פלפל אנגלי

כמה עלי דפנה

2 כפות רכז רימונים - לא חייב למי שלא אוהב.

10 כפות סילאן -אפשר פחות לפי טעמכם, תלוי אם החמין קטן או גדול, אני מכין אותו בסיר הבישול האיטי.

3 ליטר מים רותחים 

איך מכינים:

את הבשר חותכים לקוביות בגדלים שאתם אוהבים.

במחבת עם שמן חם מטגנים את בצל אחד קצוץ עד שקיפות.

מוסיפים את השום עד להכנה ומוציאים.

לאותה מחבת אני מכניס 4 כוסות מים רותחים, מוסיף קצת מכל תבלין כולל מהסילאן ולאחר רתיחה אחת מכניס את האורז לבישול מהיר,כיוון שאורז ריזוטו סופח המון נוזלים, אני ממתין עד שיספח את כל הנוזלים ומכבה את האש.

לאותה המחבת מכניסים את הבשר עד לסגירה ומוציאים.

בשלב הזה אני מתחיל לסדר את הסיר:

  1. את התפו"א אני מסדר בתחתית הסיר.
  2. את הבשר אני מכניס מעל התפו"א.
  3. אני מפזר את החומוס על הבשר.
  4. מעליו את הבצל והשום המטוגן.
  5. מעליו את הביצים, 2 בצלים שטופים ולא מקולפים.
  6. גריסים - אפשר בנפרד בשקית קוקי עם התבלינים של החמין וכוס מים.
  7. מעל הכל אני מפזר את האורז החצי מוכן.

 

לאחר הכנת הסיר אני מכין ליטר של מים רותחים ומכניס פנימה את כל התבלינים וטועם.

אני מעדיף טעם חזק כיוון שאני מוסיף עוד מים במהלך הבישול.

אני שופך את המים עם כל התבלינים לתוך סיר החמין עד לכיסוי מקסימלי, מכסה ומתחיל בבישול.

בסיר החשמלי על HIGH ועל האש על אש גבוהה עד לרתיחה.

לאחר שרתח מעביר ל LOW או לאש נמוכה מאוד, מכסה ומחכה.

למחרת בבוקר בודק את הנוזלים ואם חסר אז מוסיף.

לאחר כ- 24 שעות מרגע ההכנה ניתן לאכול בתאבון רב.

זה טעים, משביע ומה זה שווה לחורף קריר.

הריזוטו למעלה נהיה חלק רך וחלק קריספי וטעים בטירוף.

אני אוהב לקחת את הכל ביחד ולמעוך ולאכול עם סלט חומוס וסחוג -יאמי

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

26 תגובות

הרשומות הנצפות ביותר
תמונת המזל שלי

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל gils33 אלא אם צויין אחרת