00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בבית

קדרת פילה מדומה עם קסביה, ירקות וערמונים

25/10/2013

מנה חורפית, טעימה ולא יאמן כמה שהיא פשוטה להכנה... היא יכולה להיות גם תחליף נהדר לחמין (מהיר הרבה יותר), כמו כל תבשילי הקדרה תגישו עם סלטים רעננים שיקלו על הכבדות של המנה...

מצרכים:

קילו וחצי פילה מדומה חתוך לקוביות גדולות

10 בצלצלים

2 שקיות ערמונים בוואקום

15-20 בטטה קסביה  (ארטישוק ירושלמי) קלוף וחתוך ל-10 ס"מ בערך

2 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות גדולות

2 גזרים פרוסים לפרוסות עבות

כרישה גדולה פרוסה לפרוסות גדולות

שיניים מראש וחצי שום (קלוף)

3 כוסות יין אדום איכותי

3 כוסות ציר בקר (אפשר של קנור)

קופסת רסק עגבניות קטנה

כף פפריקה מרוקאית מתוקה

2-3 כפות סילאן

3 מעלי דפנה גדולים

מלח גס ופלפל שחור גרוס

שמן זית

אופן ההכנה:

בסיר קדרה גדול (ברזל יצוק), מחממים שמן עד שעולה עשן ומכניסים את קוביות הבשר אחד אחד (לא במכה כי השמן יתקרר) מתבלים במלח ופלפל, סוגרים את הבשר מכל הכיוונים ומוציאים לקערה.

מוסיפים מעט שמן ובעזרת מרית עץ משפשפים מעט את שאריות הבשר שנדבקו, מכניסים פנימה את רסק העגבניות, מערבבים, מוסיפים את הירקות והערמונים ומערבבים.

לאחר כ-3 דקות מוסיפים את הבשר עם כל הנוזלים שנאגרו בקערה, מתבלים שוב עם מעט מלח, פלפל ושאר התבלינים ומוסיפים את היין והסילאן, לאחר שהיין מבעבע נותנים לו עוד 3 דקות ומוסיפים את ציר,מערבבים ערבוב אחרון, מביאים לרתיחה, מכסים ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לשלוש שעות על מצב טורבו.

שימו לב, בפתיחת המכסה כל האדים יוצאים כמו קיטור אז זהירות!!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל idoxmaoz1 אלא אם צויין אחרת