88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

עוגיות שוקולד מתפוצצות

 

 

 

 

הן נקראות עוגיות מתפוצצות על שום המראה שלהן,  לאחר הגלגול באבקת הסוכר, שמתבקע עם התפיחה בזמן האפיה, ונוצר מראה של סדקים

למעשה הן פאדג`יות/פריכות, שוקולדיות, מתוקות ומושחתות  וקלות להכנה יחסית.

דרך הכנתן דומה להכנת עוגיות שוקולד צ`יפס.

 

 

 

חומרים:

200 גר` שוקולד מריר,

1 אבקת אפיה,

1+1/2 כוסות קמח רגיל

3/4 כוס סוכר דמררה או לבן

1 שקית סוכר וניל

3 כפות שמן קנולה,

3 ביצים שלמות,

1 ח` אבקת סוכר (לערך)

1/2 ח` שוקולד צ`יפס

 אופציונלי: פקק תמצית רום.

 

 

אופן הכנה:

ממיסים בקערה במיקרו שוקולד + שמן בפולסים קצרים, מערבבים בכל פעם עד להמסת השוקולד. מצננים  על השי.

מקציפים במיקסר ביצים + סוכר+ סוכר וניל לקציפה בהירה עד שתי דקות,

מוסיפים את השוקולד המומס,

מערבבים קמח + אבקת אפיה, מאחדים עם תערובת הביצים והשוקולד, מוסיפים את השוקולד צ`יפס, ואם רוצים תמצית רום,

מערבבים היטב, מכסים הקערה בנילון נצמד, ושומרים במקרר מינימום 4 שעות, או 12 שעות,

בקערית עמוקה שמים אבקת סוכר,

מרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפיה,

מחממים תנור ל-180 מעלות,

בינתיים נוטלים מעט מתערובת הבצק, בעזרת שתי כפיות,  כמות קטנה בכל פעם ,  מפילים לקערית עם אבקת הסוכר, ומנערים בתנועות סיבוביות לקבלת כדור קטן, מניחים ברווחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה, (העוגיות משתטחות ותופחות באפיה),

אופים בתנור מחומם באמצע התנור 10 דקות בדיוק.

מקררים היטב בטרם מעבירים לקופסה סגורה.(בהתחלה הן רכות ומתפוררות אם נוגעים!) .

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

3 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת