1515
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קסם במטבח......

קציצות עוף בעלי מנגולד ברוטב לימון כבוש ...

24/10/2013
קציצות עוף בעלי מנגולד ברוטב לימון כבוש ...

את הקציצות האלה הייתה מכינה אימי ז``ל בפסח ,הטעם החמצמץ של עלי המנגולד והוספת הלימון הטרי

משגע ,בנוסף מתגלה קציצה אוורירית  וטעימה מאוד ,אימי ז``ל הייתה משתמשת

בבשר בקר טחון אני השתמשתי בחזה עוף טחון ,גילוי נאות לא השתמשתי בלימון טרי ,קבלתי חבילה מרשימה

של ממרחים של חברת nany מיד כשראיתי את ממרח הלימונים הכבושים וטעמתי אותו ידעתי בדיוק איך אני

משלבת אותו בקציצות הנהדרות האלה ,והאמת התוצאה נהדרת טעם משובח ,רוטב מדהים בטעמו ממליצה

בחום להכין את הקציצות עם הרוטב המשגע בתוספת לימון כבוש .

קציצות עוף עטופות בעלי מנגולד ברוטב לימון כבוש ..

1/2 קילו חזה עוף טחון

1/2 חבילה פטרוזיליה קצוצה

1 בצל מגורד

חבילה עלי מנגולד (רק החלק הירוק )

1/2 כוס פרורי לחם

2 ביצים

כפית מלח

1 כפית פלפל שחור

1 כף אבקת מרק עוף

1 כפית מחוקה כורכום

2 כפות ממרח לימון כבוש

1/4 כוס שמן לטיגון

11/2 ליטר מים רותחים

אופן ההכנה :

לחלוט את עלי המנגולד במים רותחים כ5 דקות להוציא למסננת להניח להתקרר ,

בקערה לערבב עוף טחון ,בצל מגורד ,פטרוזיליה קצוצה ,1/2 כפית מלח ,

1/2 כפית פלפל שחור ,1/2 כף אבקת מרק עוף ,1 ביצה ,3 כפות פרורי לחם ,

לערבב לתערובת אחידה ,התערובת מעט דלילה .

להניח עלה מנגולד בודד ליצור קציצה בנונית להניח על העלה ולעטוף את

הקציצה להניח על צלחת ,להמשיך ככה עם יתרת הבשר והעלים ,

בצלחת עמוקה לערבב ביצה ,בצלחת נוספת להניח פרורי לחם ,לחמם שמן

במחבת גדולה ,לטבול את הקציצות בביצה ולאחר מכן בפרורי לחם ,לטגן

משני הצדדים עד להזהבה להניח בצד .

הכנת הרוטב:

במחבת עמוקה לשים את יתרת התבלינים ,מלח ,פלפל ,אבקת מרק עוף ,

כורכום ,להוסיף 2 כוסות מים רותחים להביא לרתיחה להוסיף שתי כפות

ממרח לימונים כבושים לערבב לטעום לתקן תיבול אם צריך ,להכניס בזהירות

הקציצות לצקת רוטב על הקציצות ,לכסות במכסה לבשל כ3/4 שעה על להבה

נמוכה .תיהנו ...

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

25 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת