55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חברות מבשלות

חצילים ממולאים בבשר ובורגול

25/10/2013

המתכון הוכן בהשראת מתכון לחציל בלאדי ממולא של פותנה ג'אבר, אבל שונה לגמרי מהמתכון המקורי

זה המתכון שלי:

המצרכים:

2 חצילים בינוניים

 300 גרם בשר טרי טחון

1/2 כוס בורגול עבה מושרה במים

עגבניה מגורדת

מלח

פלפל

בהראט לממולאים

1/2 כפית פפריקה

1/2 כפית כורכום

לציפוי:

קמח

ביצה

לרוטב:

2-3 עגבניות מגורדות

בצל מטוגן

1 כפית אב' מרק עוף

מלח

פלפל

תוכן החצילים (הסבר בהמשך)

מעט אגוז מוסקט

מעט קינמון

1/2 כוס מים רותחים

אופן ההכנה:

1.  מקלפים את החצילים, חותכים כל חציל ל - 3-4 חלקים (תלוי באורכם) ומרוקנים את תוכנם, כך שמשאירים דפנות ותחתית בעובי של כסמ'. שומרים     בצד את תוכנם. 

2.  משרים כ - 20 דקות את הבורגול במים, לאחר מכן מסננים היטב מהמים, מוסיפים בשר טחון, התבלינים והעגבניה המגורדת ומערבבים היטב. 

3. ממלאים את החצילים

4. טובלים כל חציל בקמח ואח"כ בביצה ומטגנים  מכל הצדדים: (שלב זה אינו חובה וניתן לדלג לשלב הבא)

5. מערבבים את כל חומרי הרוטב, מסדרים את החצילים בתבנית לתנור, מוזגים את הרוטב על החצילים. (אם הרוטב סמיך מדי ואין מספיק נוזלים, מוסיפים עוד קצת מים) 

6. מכסים בנייר כסף ואופים בתנור כשעה וחצי. 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

33 תגובות

העורך בחר...
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל חברות מבשלות אלא אם צויין אחרת