00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בלוג של LANIT1

בורקס גבינה מעלי פילו

 

 

ליום שישי - הכנתי עלי פילו ממולאים בבשר ואז נותרה לי חצי חבילה אז החלטתי להכין :

" בורקס עלי פילו ממולאים בגבינות "

המתכון פשוט וקליל ... ומה גם שללא הרבה קלוריות במתכון זה השתמשתי בגבינות רזות חוץ מהגבינה הצהובה ...

 

לעבודה עם עלי פילו כדאי ורצוי לדעת :

אני מאד אוהבת להשתמש בבצק הזה .... יש להקפיד על הוראות השימוש הרשומות על גב האריזה.

* עלי פילו מומלץ להוציא יום לפני מהמקפיא למקרר כ- 12 שעות ואחכ לטמפרטורת החדר.

במידה ושוכחים להוציא מהמקפיא יש להפשיר בטמפרטורת החדר כ - 6 שעות לפני השימוש.

* על מנת שהעלים לא יתייבשו יש להניח על העלים מגבת נקייה ,כאשר לא עובדים ברציפות עם העלים.

 

 

 

המצרכים:

1/2 חבילת עלי פילו - אין צורך בהרבה עלים

שמן לשימון העלים - אפשרי ספריי להתזה או שימון עם מברשת

1 גבינת לבנה  3%  טוב טעם - לבישול ואפייה - 250 גרם

גבינה צהובה מגורדת 100 גרם -- אפשר מופחתת שומן

1 קוטג'  5%  - 250 גרם

1 קוביית קנור בזיליקום  - אפשר טרי

1/4 כפית  אגוז מוסקט

1 כף שמן זית

פלפל שחור לפי הטעם

 

חלמון ביצה לציפוי

ושומשום לציפוי

 

אופן ההכנה :

 בקערה מערבבים את כל הגבינות , פלפל שחור , אגוז מוסקט .

 את קוביית הבזילקום עם כף שמן מניחים בקערית קטנה וממיסים דקה אחת במיקרו - ומערבבים.

  עובדים עם העלי פילו כך :

  •         מסדרים את העלה על גבי נייר אפייה
  •         מעל הנייר אפייה מניחים את העלה ופורסים לחצי
  •         את החצי משמנים משתי הצדדים
  •         ממלאים באמצע בכף וחצי מתערובת הגבינה
  •         מתחילים לגלגל ואז מקפלים את הצדדים וממשיכים לגלגל - נוצר בורקס

 

  לאחר שהכנו את הבורקס יש למרוח בביצה ולזרות שומשום .

מכניסים לתנור שחומם מראש 180 מעלות - לא טורבו , כחצי שעה - עד השחמה.

 

 

 

תערובת הגבינות בקערה

עלי פילו ממולאים בגבינות ממתינים להיכנס לתנור

בורקס גבינות מעלי פילוי מוכנים - הרגע  יצאו  מהתנור.....

בתאבון

 

ערך קלורי למנה באתר : http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/4381


 

 ANITA HAIM

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל LANIT1 אלא אם צויין אחרת