00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

ריבועי אגוזים

את ריבועי האגוזים הנפלאים האלו כבר פרסמתי בעבר. אבל לצערי התמונות שליוו את המתכון בבלוג היו .. איך לאמר בעדינות... לא מחמיאות במיוחד. לכן החלטתי לעשות עימן צדק ולעשות רענון כללי. גם המתכון התרענן וגם התמונות. הדבר היחיד שנשאר הוא טעמן הנפלא!

אני מאוד מקווה שעכשיו הצדק נעשה, וריבועי האגוזים הממכרות האלו זכו לרענון ותמונות מפרגנות. כיאה לעוגיות ממכרות ומלאות כל טוב שהן.

תהליך ההכנה במתכון הזה הוא קל מאוד וגם מהיר. כך שאם קיבלתם התראה קצרה לבואם של אורחים אתם יכולים להישאר רגועים, להוציא את המרכיבים הדרושים ותוך זמן קצר אתם יכולים לחייך חיוך גדול ולפתוח את הדלת לאורחים ( גם אם הם הגיעו מבלי להודיע מראש).

 

 

 

מתאים לתבנית בגודל (24/24)

 

הבצק:

  • 100 גר' אבקת סוכר

  • 280 גר' קמח (2 כוסות)

  • 150 גר' חמאה חתוכה לקוביות קטנות

  • 1 כף גרידת לימון

  • 3 כפות מים קרים

 

ההכנה: 

  1.  הכניסו אל מעבד המזון את כל מרכיבי הבצק יחד וערבלו בפולסים עד לקבלת בצק בעל מרקם של פרורים גדולים.

  2. הדקו היטב את הבצק בשכבה אחידה לתחתית התבנית, והכניסו להקפאה לכ- 20 דקות.

  3. בינתיים חממו את תנור האפיה לחום של  180 מע`.

  4. הוציאו את הבצק מהמקפיא והכניסו לתנור לאפיה של כ- 15 דקות עד שהבצק מקבל צבע זהוב קל

  5. הוציאו מהתנור וצננו מעט.

     

המלית:

  • 100 גר' שקדים מולבנים פרוסים

  • 100 גר' אגוזי לוז

  • 100 גר' אגוזי מלך

  • 80 גר' סוכר חום

  • 50 גר' חמאה

  • 1 כף דבש

  • 1 כפית תמצית וניל

 

ההכנה:

  1. המיסו בסיר קטן וחסין אש את הסוכר החום, החמאה והדבש.

  2. הוסיפו את תערובת האגוזים,ותמצית הוניל וערבבו היטב עד שכל האגוזים יהיו מצופים .

  3. בעזרת הידיים, שטחו את תערובת האגוזים מעל הבצק האפוי והדקו יפה, בשכבה אחידה.

  4. הכניסו לתנור שוב לעוד 15 דקות עד קבלת צבע זהוב יפה מלמעלה, (הקפידו ששכבת האגוזים תישאר רטובה מעט, היא מתייצבת לאחר הצינון)

  5. צננו היטב, חיתכו לריבועים ושימרו בצנצנת אטומה.

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת