00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיתוף מהמטבח הפרטי

קלצ׳ונה

http://img1.tapuz.co.il/TapuzAlbums/cookingandtalking/1290f7e2-2094-4c92-8a69-f717a919eb40.jpg

 

בוקר טוב איטליה!!!!!

לאחר שצברתי חצי שנה שזה אינסוף שעות ומגשי פיצה, נפלה אתמול בערב החלטה להכין קלצונה לארוחת עשר  במקום סנדוויץ לבית הספר

הכנו פיצה אחת - על הסיס רוטב עגבניותואנשובי ויתרת הבצק של הפיצה - חולקה לארבע מנות, מילוי הפיצה נכנס לקלצונה והנה יש לנו ארוחת בוקר לבית הספר!

אבל.... תכנונים לחוד ומציאות לחוד מפני שהקלצונות האלו פשוט קרצו לכמה מבני הבית.

הבוקר מבלי להתעצל - במקום להכין כריך הכנתי קלצונה והתוצאה היא מאפה חם וטרי על הבוקר. אין כמו מאפה כזה לרומם את מצב הרוח. הבצק שנח לילה שלם במקרר רק השביח ומאחר והקלצונת של הבוקר היו מעט עבות המרקם היה כמו של פיתה חמה וטעימה

מתכון לבצק מבוסס על בצק לפיצה דקה ופריכה של מנה שטורם.

מאז שהתוודעתי לבצק הזה אני מכינה אותו לפחות פעם או פעמיים בשבוע והיתרון הוא שמכינים רק חצי קילו אז זה קל לעשייה לרידוד והכנה ואין צורך להמנע מהכנה כי זה קשה או כי מתייאשים 

 

חצי קילו קמח
רבע כוס מים חמימים
25 גר שמרים טריים או כף מחוקה שמרים יבשים
2 כפות סוכר
כף מלח
3 כפות שמן זית
כוס מים קרים מאדדדדדד


ראשית מנפים קמח שמים בקערה יוצרים גומה שמים בגומה שמרים סוכר ומים חמימים
מערבבים לתוך הגומה בעדינות את הקמח שבקרבת הגומה

בשולי הקערה שמים את המלח ומערבבים עם יתרת קמח

כעת שמים מים קרים מאד ומתחילים ללוש
מוסיפים שמן זית וממשיכים ללוש

מנוחה עשר דקות

לישה חוזרת חמש דקות

מנוחה בחוץ חצי שעה

ולמקרר לפחות לשעתיים עד יום

כשמכינים פיצה הבצק מתאים לשתי פיצות דקות ופריכות

מעל יוצקים רוטב עגבניות זיתים גבינה צהובה או מוצרלה או כל מה שאוהבים על הםיצה

הבצק הזה מבוסס על הבצק של מנה שטורם לפיצה דקה והוא הצלחה !!!!!!
להכנת קלצונהשהתרגום הוא כיס או כיסן 

מרדדים חתיכת בצק לעיגול ממלאים במילוי שאוהבים, מכסים במחתית בצק וסוגרים היטב השוליים
אפשר לסגור בסגירה יפה - אחפש קישור כיצד יוצרים -

מברישים ביצה מעל ושומשום ואופים בחום גבוה 200 מעלות כעשר דקות

עד 15 דקות

גם את הפיצה אופים בחום גבוה כעשר עד 15 דקות

 

כותבת בלוג
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2660007    

 

חצי קילו קמח
רבע כוס מים חמימים
25 גר שמרים טריים או כף מחוקה שמרים יבשים
2 כפות סוכר
כף מלח
3 כפות שמן זית
כוס מים קרים מאדדדדדד


ראשית מנפים קמח שמים בקערה יוצרים גומה שמים בגומה שמרים סוכר ומים חמימים
מערבבים לתוך הגומה בעדינות את הקמח שבקרבת הגומה

בשולי הקערה שמים את המלח ומערבבים עם יתרת קמח

כעת שמים מים קרים מאד ומתחילים ללוש
מוסיפים שמן זית וממשיכים ללוש

מנוחה עשר דקות

לישה חוזרת חמש דקות

מנוחה בחוץ חצי שעה

ולמקרר לפחות לשעתיים עד יום

כשמכינים פיצה הבצק מתאים לשתי פיצות דקות ופריכות

מעל יוצקים רוטב עגבניות זיתים גבינה צהובה או מוצרלה או כל מה שאוהבים על הםיצה

הבצק הזה מבוסס על הבצק של מנה שטורם לפיצה דקה והוא הצלחה !!!!!!
להכנת קלצונהשהתרגום הוא כיס או כיסן 

מרדדים חתיכת בצק לעיגול ממלאים במילוי שאוהבים, מכסים במחתית בצק וסוגרים היטב השוליים
אפשר לסגור בסגירה יפה - אחפש קישור כיצד יוצרים -

מברישים ביצה מעל ושומשום ואופים בחום גבוה 200 מעלות כעשר דקות

עד 15 דקות

גם את הפיצה אופים בחום גבוה כעשר עד 15 דקות

 

כותבת בלוג
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2660007    

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

מאילו מדינות מבקרים
free counters
בחירת העורך
אלבום תמונות בתפוז
פתגם היום/ציטוט היום
  • "אוכל, הוא בעצם סמל לאהבה. כשמכינים אותו..
ביקורת מסעדות
עיצוב מטבחים
"הקוראים המשפיעים"
  • בדידותו של קורא המחשבות
  • "המאמינים"
מוצרים-סקירות/המלצות
קוביית קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילה56 אלא אם צויין אחרת