00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מאדאם לולו מאסטר פיס

פיתות של זעתר ושומשום.(וסוג של פוקאצה)

שלום לכם .

אני נרגשת . לפתיחת הבלוג שלי מאדם לולו

המתכון הראשון שאני מעלה

הוא בצק שמרים קל הכנה. הניתן להכין ממנו מאפי שומשום וזעתר ואפילו סוג של פוקאצו'ת

אז תכינו ותהנו לכם.

החומרים לבצק;

1 ק"ג קמח

50 גרם שמרים טריים. (הכי עדיף)

או שמרית או 2 כפות שמרים יבשים

2 כפות סוכר

1 כף מלח

1/4 כוס שמן זית

2-3 כוסות מים פושרים לפי הצורך.

אופן ההכנה;

לשים בקערת המקסר עם וו לישה לשים את הקמח והשמרים.

להוסיף את שאר החומרים. חוץ מהמים.

להתחיל  להוסיף 2 כוסות מים לערבב ואם חסר להוסיף עוד מים עד

שמתקבל בצק רך אך לא דביק. להמשיך לערבל במהירות בינונית בערך 7 דקות

לעצור ולכסות את הקערה בניילון נצמד. להתפיח עד הכפלת נפח.

ואז לתת סיבוב קטן שיוריד את ההתפחה. ושוב להתפיח.

להוריד מן המקסר. לחלק לכדורים קצת יותר קטנים מכדורי טניס.

לרדד כל חתיכת בצק לקוטר של בערך 10 ס"מ. ובעובי של 3-4 ס"מ. לסדר על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

להכין את מה שמעדיפים לפי ההסבר לכל מאפה- או שומשום או זעתר או להכין פוקאצות. ולהתפיח שוב את הבצק על

 התבנית ולאפות בחום בינוני גבוה 180 מעלות בערך 10-15 דקות.

 

למאפה שומשום-   למרוח מעט מים בעזרת מברשת על כל עיגול להתביע על הבצק  שקעים קטנים

בעזרת קצות  האצבעות שלכם. ולפזר למעלה שומשום בנדיבות.

 

למאפה זעתר-  לפתוח בצק אותו דבר כמו במאפה השומשום. להתביע שקעים קטנים על הבצק בעזרת 

קצות האצבעות. להבריש על כל בצק שמן זית בנדיבות. ולפזר על זעתר.

 

לפוקאצות - לרדד כל בצק לצורת אליפסה ארוכה. למרוח רוטב פיצה או רסק עגבניות מדולל בקצת מים.

להניח על פרוסות עגבניה. אפשר גם בצל. או אנטיפסטי.(קישואים. חצילים ופלפלים קלועים) לפזר מעל גבינה בולגרית

אפשר גם מוצרלה לטפטף למעלה קצת שמן זית ולפזר קצת אורגנו.וגם סומק. ובצל מטגן וכל מה שתרצו.

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

7 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל lihishmu אלא אם צויין אחרת