00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

טורט פירות וג'לי

אם אתם עוקבים אחרי המתכונים שלי אז בוודאי כבר שמתם לב שאני מאוד אוהבת את השילוב של עוגת טורט פשוטה, עם פירות וג'לי. וזאת סתם משום שכבר כמה פעמים הכנתי קינוחים שונים בווריאציה דומה.כמו למשל  עוגת התפוזים ג'לי ותותים שהוכנה גם כקאפקייקס אישיים. 
משהו בטורט הפשוט ביחד עם רעננות הפרי וקרירות הג'לי, עושים לי את זה ... indecision ולכן החלטתי לחזור ולהכין עוד עוגה בסגנון. (גם כי סתם לא היה לי חשק למשהו מסובך! )

 

אתם כמובן יכולים להחליף את סוג הפרי לאינספור אפשרויות כמו אננס, נקטרינה, אפרסק,תותים, משמשים וכד'.. במקרה שלי, הפעם היה לי מאוד קשה להחליט,והשתמשתי בסלט פירות. (ככה הצלחתי גם לא לקפח אף אחד surprise). כמו כן זה ברור שאתם יכולים גם להחליף את הג'לי תות בכל טעם אחר שבא לכם, ונראה לכם שהכי מתאים לטעם הפרי שבחרתם. בקיצור, כבר הבנתם שזו עוגת -  Mix and Match (בתרגום חופשי - ערבב והתאם).

בתמונות תוכלו לראות שקישטתי במעט קרם שמנת מתוקה, שהיה לי מקינוח אחר, אבל זה לא חובה. (העוגה יוצאת יפה וטעימה גם בלעדיו). 

 

 

 

(מתאים לתבנית מס' 26 )

 

המצרכים:

  • 1/2 2 כוסות קמח 

  • 1 אבקת אפיה

  • 4 ביצים

  • 1 כוס סוכר

  • 3/4 כוס שמן

  • גרידת לימון מלימון אחד

  • מיץ מ- 1/2 לימון

  • 1 כוס מים

 

ההכנה:

 

  1. הכניסו אל קערת המערבל עם וו הגיטרה, את השמן, הסוכר, הביצים, וגרידת הלימון והקציפו עד לקבלת מסה בהירה ותפוחה.

  2. נפו את הקמח וערבבו יחד עם אבקת האפיה.

  3. האטו את מהירות המיקסר והוסיפו את מיץ הלימון והמים לסירוגין עם תערובת הקמח עד לאיחוד המסה.

  4. העבירו את המסה לתבנית משומנות מעט, והכניסו לתנור שחומם מראש ל- 180 מע` למשך כ- 20 דקות. עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש עם מעט פרורים סביבו.

  5. צננו היטב את העוגה.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לשכבת הפרי והג'לי:

  • 2 כוסות סלט פירות (או כל פרי אחר שתבחרו)

  • 1 קופס' ג'לי בטעם תות

  • 2 כוסות מים רותחים

 

הכנת שכבת הפרי והגל'י:

  1. סדרו את הפרי מעל העוגה הקרה. כאשר העוגה עדיין בתבנית!

  2. הכניסו את אבקת הג`לי אל קנקן גדול, והוסיפו את המים הרותחים. ערבבו היטב עד שלא יהיו גושים.

  3. שיפכו את הג`לי מעל התותים המתינו כמה דקות והעבירו למקרר לייצוב של כשעתיים.

 

לקרם השמנת:

  • 250 מל' שמנת מתוקה

  • 1/2 כוס חלב

  • 3 כפות אינסטנט פודינג

 

ההכנה:

  1. הקציפו במיקסר עם בלון ההקצפה, את כל המרכיבים עד לקבלת קצפת יציבה.

  2. הכניסו אל שקית זילוף חד פעמית עם צנתר משונן. 

  3. לאחר שהג`לי התייצב, העבירו סכין חדה סביב העוגה והוציאו אותה מהתבנית. העבירו אל צלחת ההגשה וקשטו בקצפת.

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!!

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

13 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת