88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

גלית והנס ברטלה - אופים שמרים

קבלתי את הספר של גלית והנס ברטלה - אופים שמרים. אני מעלה כאן את חוות דעתי על הספר וגם שני מאפים שהכנתי מהספר.

אני אוהבת לאפות עם שמרים, יש לי מתכונים שאני נאמנה להם, אבל אחרי שקראתי את המתכונים בספר, אני אוהבת. המתכונים מפורטים ומדוייקים, כתובים ברורים מאוד ותהליך הלישה והאפייה מוסבר בצורה ברורה וקלה מאוד.

והבצק, איזה בצק, אם מקפידים להכין את הבצק לפי ההוראות המדוייקות יוצא בצק רך ומאפה טעים.

יש מתכונים בספר שההכנה שלהם קצת ארוכה, אבל למי שיש את הזמן, זו חגיגה ממש וההשקעה משתלמת בסופו של דבר, כי המאפה יוצא טעים.

אני החלטתי להכין מהספר חלות ובבקה שוקולד שנראו לי קלים להכנה (אבל במקום שוקולד שמתי קרם נוגט ופירורי חלבה).

הבבקה שהכנתי מוכנה לתפיחה שנייה בתבנית

הבבקה יצאה מהתנור, גבוהה ורכה

הפוכה ומצטננת על רשת

והכי טעים לאכול כשהמאפה חם

הבצק של החלות - בצק רך ונעים

החלות שהכנתי הולכות לתפיחה ראשונה

לאחר התפיחה השניה ולפני הכניסה לתנור, תראו איזה יופי הן תפחו

החלות מוכנות לקדש עליהן

צילום מהספר - ההוראות בספר ברורות מאוד, יש גם הוראות איך לקלוע את החלות

המתכון לבבקה כמובן שביקשתי וקבלתי אישור לפרסם.

תבנית בבקה (גוגלהופף) קוטר 22 ס"מ עם חור. תבנית מתכת חייבת שימון אחיד וקימוח. משמנים את התבנית בריסוס שמן או מורחים חמאה רכה מאוד בעזרת מברשת. לאחר מכן מקמחים היטב את התבנית. מקררים עד השימוש. תבנית סיליקון לא צריך לשמן או לקמח.

מצרכים:

  1. 500 גרם קמח לחם לבן
  2. 15 גרם שמרים יבשים
  3. 100 גרם סוכר
  4. 1 ביצים מספר 2
  5. 2 חלמונים מביצים מס' 2
  6. 220 גרם מים
  7. 1 כף תמצית וניל
  8. 1 קליפת לימון מגוררת
  9. 150 גרם חמאה רכה
  10. 5 גרם מלח

לגנש שוקולד:

  1. 250 גרם שוקולד מריר מומס לכ-40 מעלות + 25 גרם חמה רכה. מערבבים וממתינים כשעה
  2. אני שמתי קרם נוגט וחלבה מפוררת במקום שוקולד

הכנה:

  1. בקערת המיקסר מערבבי את הקמח עם השמרים. מוסיפים את הסוכר, הביצה, החלמונים, המים, תמצית הווניל וקליפת הלימון.
  2. לשים את הבצק עם וו לישה, 3 דקות במהירות איטית (מס' 2).
  3. מוסיפים את החמאה והמלח וממשיכים ללוש 2 דקות במהירות מס' 2. מעבירים למהירות בינונית (מס' 4) ולשים 5 דקות נוספות.
  4. במהלך הלישה מגרדים היטב את דופן הקערה, לפחות פעמיים.
  5. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומקררים 90 דקות במקרר.
  6. לרידוד ומילוי הבצק, מניחים את הבצק על משטח מקומח, מפזרים מעל מעט קמח ומרדדים בעדינות לאורך 40 ס"מ ורוחב 25 ס"מ.
  7. מורחים את גנש השוקולד על הבצק, משאירים בקצה הרחב פס של 2 ס"מ ללא גנש, מגלגלים את הבצק לכיוון הקצה הריק והופכים, כך שהחיבור למעלה. מחברים את שני הקצוות על ידי צביטות, מניחים את הגלילה על תבנית כשהחיבור כלפי מעלה. מתפיחים כ-60 דקות בטמפרטורת החדר.
  8. אופים כ-25 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות.
  9. מוציאים מהתנור, ממתינים 5 דקות והופכים על רשת. מצננים ומפזרים אבקת סוכר.

טיפים:

  1. אם הבצק מיועד לעבודה ביום שלמחרת, מכינים אותו עם מים קרים, מכסים בניילון נצמד ומשאירים לילה במקרר.
  2. אפשר להחליף או לערבב את השוקולד המריר בשוקולד חלב.
  3. אחרי הצינון אפשר לצפות את הבבקה עם גנש שוקולד מריר ביחס של שוקולד:שמנת 1:1.

החסרון היחיד מבחינתי הוא: הגודל והכובד של הספר, הספר מרשים אין מה לומר, צבעוני, תמונות מרהיבות. בגלל הכובד והגודל היה לי קצת כבד ולא נוח לעבוד אתו במטבח.

תודה לכנרת טוביה - גלעד תדמית על הספר ותודה לגלית והנס ברטלה

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

22 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת