00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הנשמה היא הקסם-טעמים של בית ו touch של שף

קוד חופשי

לחם פרנה (לחם מרוקאי)

אומנם אין לנו בבית טבון אבל סיר חשמלי יש והוא מצויין להצלחת המתכון

כמו כן מומלץ שיהיה לנו במטבח 4-5 חלוקי נחל

אז כל שנותר להכין בצק לחמם את האבנים מתחילים

 החומרים לבצק

1 ק״ג קמח לבן

2 כפות שמרים(50גר׳)

2 כפות סוכר

2 כפות מלח

2 כפות שמן זית

4- כוסות מים פושרים

אופן ההכנה

בקערה נערבב את הקמח השמרים והסוכר נוסיף את השמן והמלח  ואז את המים בהדרגה 

מרקם הבצק שצריך להתקבל אלסטי(ונוזלי מעט)בסיום נטפטף כמה טיפות שמן על הבצק

ונכסה ונשמור במקום חמים.

נתפיח את הבצק כשעה וחצי ובסיום נחלק ל-10 כדורים 

נקמח משטח עם מעט קמח ונניח את הכדורים ונכסה במגבת 

ונתפיח לעוד חצי שעה .

במקביל נחמם את חלוקי הנחל(נניח אותם בתחתית הסיר) 

במידה ואין סיר נשתמש בתנור

העבודה בסיר קלה והטעם מיוחד.

לאחר שהכדורים תפחו נקמח מעט את הבצק ובעדינות נלחץ עם האצבעות(כמו בפוקצ׳ה)

נרים בעדינות ונניח ע״ג האבנים

המלצה שלי בפעם הראשונה לשמן מעט את האבנים (רק בתחילת השימוש) 

נסגור את הסיר עד לקבלת צבע ונהפוך בסיום נוציא לתוך מגבת.  

בתיאבון

עד כאן אשמח לראותכם נותנים like בדף שלי 

http://www.facebook.com/HnsmhHyHqsm?fref=ts

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

הנשמה היא הקסם

ראש השנה מתוק
צבע למטבח שלך

נגיעות קטנות,שידרוגים קלים

טוויסט מיוחד ותוספת מגע של קסם 

הם שיביאו צבע למטבח שלך                                                                                                                    

הצלחה מותנת בכמה כללים

+הכרת חומר הגלם "ותגובתיו"

+שימוש נכון 

+"העצמת" הטעמים

+התאמת שיטת הבישול

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל mmaz אלא אם צויין אחרת