00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

עוגיות שושני קצף ורודות

 

החודש מציינים את חודש המודעות לסרטן השד 


האמת שעד לפני שנתיים, גם אני תפסתי מרחק בכל פעם שדיברו על מחלת הסרטן. לא הקפדתי על בדיקות סדירות וחשבתי לעצמי שאם לא אחשוב עליה היא לא תגיע. ותמיד חשבתי לעצמי כמה התברכתי שאין לי כל  קשר למחלה האיומה הזו.  
למזלי הטוב, אני בעצמי באמת לא חליתי, אבל המחלה הארורה הזו הגיעה קרוב מאוד אלי. ולפני שנתיים איבדתי את אימי ז"ל לאחר מאבק קשה ונואש. ואני באופן אוטומטי ומיידי נכנסתי אל הרשומות הרפואיות כ"אישה בסיכון".
לכל אורך הדרך ליוויתי את אמי במאבקה הקשה. ויחד איתה ניסינו לנוע בזהירות בין הרגעים הקשים, רגעי התקווה ורגעי הכאב הבלתי אנושיים. לא אכנס ליותר מידי פרטים רק אציין כי הלקח העיקרי והחשוב ביותר שלמדתי מכל המצב הנוראי הזה הוא, שצריך להקפיד על בדיקות תקופתיות.  

כי גילוי מוקדם יכול להציל חייםולא זו לא קלישאה זו האמת לאמיתה!!!!  

את הרשומה הזו אני מקדישה לאמי היקרה  והאהובה  ומבקשת מכל אחת ואחת מכן, חברות וקוראות יקרות שלי. אנא אל תהיינה אדישות, הרמנה את הטלפון וקבענה לעצמכן מועד לבדיקה. ודעו לכן תמיד, כי אתן חשובות. הכי חשובות שיש והכי חשוב שתהיינה בריאות!!
 

השנה ראיתי שהתחילו בקמפיין מקסים שנקרא "מנה ורודה" ובמסגרתו מפרסמים שפים וקונדיטורים רבים את המנה הורודה שלהם והכל למען העברת המסר החשוב הזה.
מאוד מצא חן בעיני הקמפיין הזה, והחלטתי שגם אני בצניעות, אוסיף את המתכון לעוגיות הורודות שלי. 

את העוגיות האלו בחרתי בשל צורתן המיוחדת הדומה לפרח השושנה. השומרת בחום ובאהבה, בין עלי הכותרת היפים שלה, את הקצף הרך והמתוק. בדיוק כפי שעושה גוף האשה השומרת ברחמה את תינוקה.

טוב נו... נסחפתי קצת עם דימויים רומנטיים מרגשים... אבל נראה לי שהבנתם למה הכוונה. נכון?!

 

 

 

יש לציין כי בעבר כבר פירסמתי את עוגיות שושני הקצף האלו בבלוג,  אז הן אמנם לא היו ורדרדות והוכנו לכבוד יום האהבה. (כנראה שהעוגיות האלו בהחלט עושות לי משהו טוב ורומנטי) והפעם אפיתי אותן עם שינוי קטן אבל עם מסר גדול!!!

 

הבצק:

  • 200 גר` חמאה קרה חתוכה לקוביות

  • 200 מל` שמנת חמוצה – (1 גביע) (אפשר גם יוגורט)

  • 350 גר` קמח תופח (1/2  2 כוסות)

 

 הכנת הבצק:  

  1. מכניסים אל מעבד המזון את החמאה, הקמח והשמנת ומעבדים בפולסים קצרים עד לקבלת תערובת פרורית. (השתדלו לא לעבד יותר מידי זה פוגם בפריכות העוגיות)

  2. עוטפים את הבצק בניילון נמצד ומכניסים למקרר לשעה לפחות.

 

המלית

  • 4 חלבונים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 חב` אינסטנט פודינג וניל (80 גר`)
  • 1 כפית תמצית וניל איכותי
  • 1/2 כפית תמצית צבע מאכל אדום (אפשר גם בלי, אם לא רוצים עוגיות ורודות)

 

הכנת המלית:  

  1. מקציפים במיקסר עם וו ההקצפה את החלבונים, הסוכר ותמצית הוניל עד לקבלת קצף יציב.

  2. מנמיכים מאוד את מהירות המיקסר ומוסיפים את תמצית צבע המאכל ואת אינסטנט הפודניג. מערבלים רק עד הטמעה של האינסטנט פודינג.
    (אפשר לעשות את השלב הזה גם ידנית בעזרת מרית)

עיצוב העוגיות ואפייה:

1. מחממים תנור לחום של 175 מע`

2. מרדדים את הבצק על משטח מקומח מעט, למלבן גדול בעובי של כ- 3 ס"מ.

3. מורחים מעל הבצק את המלית באופן שווה

4. מגלגלים את המלבן לרוחבו, לרולדה ארוכה

5. פורסים את הרולדה בסכין חדה לשושנים בעובי של כ- 2 ס"מ

6. מסדרים את השושנים בתבנית מרופדת בנייר אפיה ברווחים של כ- 2 ס"מ האחד מהשני.
    (בכל שושנה לוקחים את קצה הבצק ומכניסים אותו מתחת לשושנה, על מנת שלא יפתח באפיה)

7. אופים כ- 20 דקות עד שהבצק מקבל צבע זהוב יפה.

 

 

 

 

 

 


אסיים באיחולי בריאות טובה לכולם

שיהיה לנו בתאבון ולהתראות במתכון הבא!

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת