33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על אוכל, לייף סטייל, צרכנות וזנזוני מוח

בלוג צרכנות , אוכל וביקורת בכל תחום

פלוב תבשיל בוכרי (דיאט)

פלוב  תבשיל בוכרי (דיאט)


ארוחה קלילה בסיר אחד . מתאימה לשעות לחץ ולימי חורף  קרים.
ניתן להכין עם אורז בסמטי או פרסי, ואני החלפתי לאורז מלא ולכן בשלתי זמן ארוך יותר. מעולה גם עם אורז אדום. 
אפשר לקשט את התבשיל בכוסברה קצוצה או עירית  לפני ההגשה.
4-6 מנות 
המצרכים

2 כוסות אורז מלא
1 כף מלח
1 בצל, קצוץ
1 כף שמן זית/קנולה 
5 גזרים, קלופים ומגוררים גס (או חתוכים לרצועות דקות)
4 שיני שום, קצוצות
כ500 גר נתחי חזה עוף/פרגיות , חתוכות לקוביות בגודל 2-3 ס"מ
3 כוסות ציר עוף (אפשר מאבקת מרק בתית)
מלח ופלפל שחור גרוס
ההכנה

משרים את האורז בקערה עם מים עד לכיסוי. מוסיפים כף מלח ומשהים ל-10 דקות.
מסננים.
מחממים את השמן בסיר רחב ומאדים את הבצל והגזר עד שהם מזהיבים .
מוסיפים את השום בוחשים 
מוסיפים את נתחי חזה העוף/פרגיות ומטגנים עד להזהבה.
מוסיפים את האורז, מערבבים מקפצים כ 2-3 דקות.
מוסיפים את ציר העוף ומביאים לרתיחה. מוספים פלפל שחור לפי הטעם.
טועמים ומוסיפים עוד מלח לפי הצורך.
מנמיכים את האש עד למינימום,
מכסים את הסיר, ומבשלים 25 דקות לאורז מלא ו15 דקות לאורז לבן.
מכבים את האש ומשהים בסיר המכוסה עוד 10 דקות.
פותחים את הסיר ומאווררים את האורז במזלג.

ובתאבון

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

13 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הים רגוע אלא אם צויין אחרת