00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

לביבות של ירקות

11/11/2013

 

כבר שנים רבות שהמתכון הזה ללביבות הנפלאות האלו, מלווה אותנו. בזמנו כשהילדים היו קטנים ולא תמיד הסכימו לאכול ירקות.. ובטח שלא קישוא, גזר, בצל או בטטה  הייתי מכינה להם את הלביבות האלה, מכל הירקות שהיו באותו הזמן בעונה. מוסיפה הרבה פטרוזיליה, ביצה מעט קמח ותבלינים ומטגנת הכל יחד. יש לציים שאם הייתי רוצה שהלביבות יהיו נוכחות גם בארוחה הייתי צריכה למצוא זמן להכנה כשהילדים לא היו בבית. אחרת הן פשוט היו נעלמות תוך כדי ההכנה...

האמת שאף פעם לא חשבתי לפרסם את המתכון הזה, זה פשוט נראה לי מובן מאליו שכולם מכירים מתכון כלשהו ללביבות. אבל לאחרונה אני שמה לב שהמון אנשים מבקשים ממני דוקא את המתכונים הישנים והטובים, אלו מבית אמא אותם מתכונים שהולכים איתנו מאז ומתמיד. ולכן אין יותר מתאים לכך מהלביבות הנחמדות האלו, מה גם שחנוכה מתקרב ואם כבר מדברים על מתאים אז כאן מדובר בהתאמה מלאה!!!

 

 

 

המצרכים:

  • 1 בצל גדול

  • 2  גזרים בינוניים

  • 1 קישוא גדול

  • 2 תפוחי אדמה

  • צרור פטרוזיליה קצוצה

  • 3 ביצים

  • 1/2 כוס קמח או פרורי לחם

  • 1/4 כפית כורכום

  • מלח ופלפל

  • שמן  (לטיגון)

 

ההכנה:

  1. הכניסו אל מעבד המזון את הבצל, הגזר, הקישוא ותפוחי האדמה. והפעילו בפולסים קצרים. רצוי לא לרסק יותר מידי. (מי שרוצה יכול גם לגרד את הירקות בפומפיה ידנית)

  2. סיחטו מעט את הירקות מהנוזלים, והעבירו לקערה גדולה.

  3. הוסיפו את הפטרוזיליה הקצוצה, הביצים, הקמח והתבלינים וערבבו לאיחוד. (אם התערובת מיימית מידי, הוסיפו מעט קמח)

  4. חממו במחבת עבה את השמן.

  5. קחו בעזרת כף, מעט ממסת הירקות, וטגנו משני הצדדים עד לקבלת צבע זהוב יפה.

  6. הוציאו מהמחבת והניחו בתבנית מרופדת בנייר סופג. לספיגת שמן מיותר.

 

*הערות/הארות

ניתן להוסיף גם ירקות נוספים כמו כרובית, בטטה, כרשה וכד'...

 

 

 

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!!

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

17 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת