00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

עוגת קוקוס ושוקולד לבן

06/10/2013

השבוע קיבלתי משוב נחמד בבלוג מענת, בו היא כותבת לי שהכינה את עוגת הקוקוס שלי אבל החליפה את השוקולד צ'יפס המריר, בשוקולד לבן. ראשית כמובן שממש שמחתי לשמוע פידבק נעים של הצלחה (זה תמיד עושה טוב לאגו...חחח) וחוצמזה היא נתנה לי גם רעיון נהדר לשדרוג מעניין לעוגה. אז לפני הכל אני רוצה להודות לענת על המשוב ועל הרעיון לשידרוג המתוק 

העוגה יצאה טעימה, רכה ויפיפיה, במיוחד עם קישוט גרעיני הרימון המרשימים שלה. אבל היו שטענו כי היא מתוקה להם מידי. לכן הפחתתי מעט מכמות הסוכר. יש לציין כי העוגה מתאימה גם לצליאקים מאחר ואין בה גלוטן. אבל לסוכרתיים כבר הייתי ממליצה לחשוב פעמיים surprise
 

 ועכשיו בואו נתרשם ביחד מהשדרוג ואח"כ כמובן, המתכון....

 

 

*מתאים לתבנית עגולה 22 ס"מ או לתבנית קוגלהוף חד פעמית

 

המצרכים לעוגה:

  • 80 גר' חמאה רכה מאוד

  • 1 כוס סוכר 

  • 5 ביצים 

  • 2 כפיות תמצית וניל

  • 100 גר' קוקוס טחון

  • 1/3 כוס שקדים טחונים

  • 80 גר' שוקולד לבן מומס

 

הכנת העוגה:

  1. הכניסו אל קערת המיקסר עם וו הגיטרה, את מחצית מכמות הסוכר, הוניל והחמאה הרכה וערבבו במהירות בנינונית עד להיווצרות מסה תפוחה ובהירה.

  2. הפרידו את החלמונים והחלבונים מהביצים, והוסיפו את החלמונים אחד אחד עד לטמיעה מלאה במסה.

  3. המיסו את השוקולד הלבן בפולסים קצרים במיקרו, צננו מעט, והוסיפו אל המסה. 

  4. הוסיפו את הקוקוס והשקדים הטחונים, ערבבו לאיחוד והפסיקו את פעילות המיקסר.

  5. בקערה נפרדת, הקציפו את החלבונים עם יתרת הסוכר לקצף יציב.

  6. אחדו בתנועות קיפול את שתי המסות יחד והעבירו לתבנית משומנת קלות.

  7. הכניסו לתנור שחומם מראש לחום של - 170 מע' לאפייה של כ- 45 דקות.

  8. לאחר האפיה - אל תיגעו בעוגה יותר מידי, שלא תיפול, הניחו לה להתקרר לגמרי ורק לאחר מכן הוציאו בזהירות מהתבנית.

 

 

גנאש שוקולד לבן

  • 375 מל' (קופסא וחצי) שמנת מוקה

  • 100 גר' שוקולד לבן

 

הכנת הגנאש:

  1. המיסו את השוקולד הלבן ביחד עם 125 מל' (חצי קופסא) שמנת מתוקה.
    (ההמסה הכי טובה במקרה זה היא בעזרת קלחת עם מעט מים רותחים ומעל קערה יבשה עם השוקולד והשמנת)

  2. עיטפו את הקערה עם השוקולד המומס בניילון נצמד והכניסו למקרר למנוחת לילה.

  3. הקציפו את השמנת הנותרת ביחד עם השוקולד המומס לקצף רך, במרקם של קצף גילוח (השתדלו שהקצף לא יהיה חזק מידי, כי בקירור הוא מתקשה ומתייצב) 

  4. הכניסו את הקרם אל שקית זילוף חד פעמים וקשטו את העוגה בשכבה נדיבה מהקרם. אפשר לקשט מעל בגרעיני רימון (כמו בתמונה) או בכל קישוט אחר ואפשר כמובן גם בלי קישוט נוסף.

 

 

 

 

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!!

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת