00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הנשמה היא הקסם-טעמים של בית ו touch של שף

קוד חופשי

בשר ראש וגרגרי חומוס בנוסח מרוקאי

תבשיל בשר ראש

יום הולדת שנה לבלוג ובחרתי להעלות (בפעם הראשונה) את אחת המנות האהובות עליי

שקיבלה גם מקום מכובד בקרב חבריי הן בפירגון והן בביקוש המתכון

תבשיל מלא בטעמים עזים  (כעת שהחורף מתקרב ממליץ אפילו להכין לשבת ולשמור

על הפלטה) וכל שנותר ״לקרוע״ את הלחם ולצלול פנימה .

ניתן להוסיף לתבשיל גידים (יש להרתיח כשעה בנפרד -3/4 בישול לקרר ולחתוך ואז להוסיף לסיר)

החומרים

1 ק"ג בשר ראש

250 גר` גרגרי חומוס מושרים (מהזן הגדול)

4-5 פלפלים אדומים יבשים ומתוקים

2-3 יח׳  פלפל סודני יבש

 2 כפות פפריקה מתוקה מרוקאית בשמן

כף שטוחה של כמון

כף גרגרי כוסברה (כתושים)

כפית כורכום

מלח פלפל

3 כפות שמן זית

10 שיניי שום 

אופן ההכנה 

ערב הבישול נשרה את גרגרי החומוס במים פושרים ונבשל בבוקר כ-3/4 בישול.

את הבשר נבשל בסיר לחץ (מומלץ מקצר תהליכים) כ-שעה,במידה ואין סיר לחץ נביא לרתיחה נרחיק שומנים

וקצך ונבשל כ- 3/4 בישול לאחר מכן נקרר ונחתוך לקוביות את הנוזל נשמור בצד.

בסיר רחב נחמם 3 כפות שמן זית ונטגן קלות את השום נצרף לחגיגה את הפלפלים היבשים,שאטה,פפריקה

מתוקה,כמון,גרגרי כוסברה ומעט מלח(הבשר מלוח מעט) טיגון קל "יפתח" את התבלינים .

נוסיף את הנוזל (3/4 גובה סיר) ואת גרגרי החומוס ונביא לרתיחה,לאחר מכן נוסיף את הבשר ונבשל על אש

נמוכה כ-45 דק`.

כמות הג׳לטין המצוייה בבשר תסמיך את הרוטב  בתיאבון.

עד כאן אשמח לראותכם נותנים like בדף שלי שבת שלום

http://www.facebook.com/HnsmhHyHqsm?fref=ts

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

הנשמה היא הקסם

ראש השנה מתוק
צבע למטבח שלך

נגיעות קטנות,שידרוגים קלים

טוויסט מיוחד ותוספת מגע של קסם 

הם שיביאו צבע למטבח שלך                                                                                                                    

הצלחה מותנת בכמה כללים

+הכרת חומר הגלם "ותגובתיו"

+שימוש נכון 

+"העצמת" הטעמים

+התאמת שיטת הבישול

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל mmaz אלא אם צויין אחרת