00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בבית

קציצות דגים ברוטב אדום

08/10/2013

אין על קציצות דגים, נימוחות, טעימות, קלות להכנה ואין מישהו שלא אוהב, בעיניי מנה לאירוח מושלם או ככה סתם!!

מצרכים לקציצה:

קילו פילה בקלה קפוא

מלח גס

מיץ לימון

חצי צרור כוסברה + רבע צרור נוסף

חצי צרור פטרוזיליה

בצל בינוני

ביצה XL

רבע כוס פירורי לחם

כפית תבלין לדג

מלח

פלפל לבן

מצרכים לרוטב:

שמן

שיניים מראש שום שלם

כף פפריקה מרוקאית

חצי כפית פפריקה חריפה (לא חובה)

כפית כמון

כפית כורכום

חצי כפית תבלין דג

קופסא וחצי של רסק עגבניות קטן

כפית סוכר

מלח ופלפל

אופן ההכנה:

נפשיר את הדגים ונשרה אותם כחצי שעה במיץ לימון, מלח גס ומים.

במעבד מזון, נטחן את הדגים עם הבצל והעשבים ונעביר לקערה.

נוסיף ביצה, פירורי לחם והתבלינים ונערבב לתערובת אחידה. נגלגל לקציצות קצת יותר גדולות מכדור פינג פונג, נמשטח אותם מעט ונניח בתבנית על נייר אפייה, נעטוף בניילון נצמד ונכניס למקרר לרבע שעה.

בסיר רחב, נחמם שמן ונכניס את שיני השום (חלק שלמים וחלק פרוסים), את הכורכום והכמון ונערבב כ-2 דקות (הטעמים נפתחים). 

נוסיף את הרסק ושאר התבלינים עם חצי כוס מים רותחים ונביא לביעבוע קל.

נוסיף את הקציצות ונשלים מים רותחים שיגיעו עד אמצע הקציצה, ננמיך להבה ונכסה לארבעים דקות כשמידי פעם נשקשק את הסיר ונזלוף מהרוטב עם כף על הקציצות. אחרי חצי שעה נפתח, נהפוך בזהירות את הקציצות ונפזר רבע צרור הכוסברה קצוצה, נסגור את המכסה שוב.

אני אוהב להגיש את כל הסיר לשולחן (כי הוא יפייפה יותר מכל צילחות...) 

תהנו!!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

16 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל idoxmaoz1 אלא אם צויין אחרת