00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בחירות נכונות

זיתי זיתא - אצלנו במעדניה.

 

 

גילוי נאות: השבוע הגיעה לביתי אריזת התנסות של 210 גרם זיתי זיתא באריזה שקופה. על האריזה כתוב היה: זית ירוק מתובל גלילי בתוספת שמן זית. הוצע לי לטעום ולשתף בחוויית ההתנסות. הרשומה הבאה מנוסחת מתוך חווית ההתנסות האישית שלי ושל בני משפחתי. תודה. 

 

 

למי מקוראי שאינו יודע אני שבה ומציינת כאן שגדלתי במושב בתוך החקלאות האנטנסיבית. הורי עדיין מתגוררים במושב ובשנים האחרונות המיר אבי את כרם הענבים לכרם זיתים.  הורי מגדלים עצי זית לשמן זית ובין לבין כובשים זיתים מתוצרת בית בטעמים שונים. כמי שמורגלת לטעם הביתי האייכותי וכמי שכובשת זייתים מהכרם של אבא בעצמי, הפך האתגר של מבקשי ההתנסות מבלי שידעו - לגדול יותר. 

אבל אי אפשר לכתוב על זיתים מבלי להביא לכאן את תמונת עץ הזית העבות שעומד שנים רבות בחצר המשק של הורי. העץ עליו גדלתי, ממנו מסקנו יחד לאורך שנים העץ שגדל איתנו ומקבל את פנינו עד היום בכניסה לחצר המשק האהוב. בית אבא. שורשים כבר אמרתי ? 

 

העץ בבית הורי כפי שצולם לפני שנים. ועדיין ניצב. 

 

כתבתי כאן  בבלוג על שמן זית זיתא בחירת הכורם וגם שתפתי בתהליך כבישת הזיתים שלי . בני הבית שלי מפונקים באכות טובה של שמן זית וזייתים והוא שהפך את האתגר של זיתא למשמעותי.

 

הוצאתי מהמקרר את האריזה הנוחה לא לפני שנערתי וערבבתי את הטעמים כמצויין בהוראות השימוש. הוספתי לשולחן ארוחת הערב. בני הבית הרימו גבה. "מה זה"? שאלה הבת. "זה לא זייתים שאת עשית וגם לא של סבתא". "נכון", אמרתי. "קבלתי אותם להתנסות. תטעמו אני כבר מצטרפת לטעימה". השבתי לה.

 

והאמת:  לדעת כולנו טעמם מצויין. הזייתים לא רכים מידי ולא קשים מידי. הטעם הגלילי אכן עמוק, לא פיקנטי מידי ולא חריף. תוספות עשבי התיבול וגם התבלינים הנוספים נספגו והשביחו את טעם הזיתים. אני רואה מקום חשוב להעיר כאן כי לצערי לא צויין על גבי האריזה מהם אותם תבלינים ועשבי תיבול. מה יש ומה אין.האם המוצר מכיל שום או תוספות אחרות. המילה הכוללת של תבלינים אינה מספקת אותי. 

 

לאחרונה השיק מותג זיתא לראשונה בישראל, זיתים איכותיים למקרר (לא בקופסאות שימורים) זיתים בגביעי פלסטיק שדומים לאלו הנמכרים לנו במעדנייה. מייחד את הזייתים שהם לא עברו תהליך פיסטור כמו שעוברים אותם זיתים בקו ייצור השימורים. הם אטומים בפלסטיק המונע כניסת אויר וחמצן ושומר על טריות ממושכת. (אצלי הם נחטפו ולא נותר פרור אחרי שתי ארוחות ערב). תוכלו למצא את המוצר במקרר הסלטים הטריים. המוצר דורש קירור מיד אחרי הפתיחה. העלות: 10 שקלים  לאריזה של 215 גרם לפני סינון הווה אומר 55 שקלים ל1 ק"ג. 

 

חמישה טעמים הושקו אל השוק: 

זית ירוק בתיבול גלילי אותו טעמנו אני ובני משפחתי ואהבנו מאוד. זית ירוק פיקנטי. 

 

 

 

 

זית ירוק בתיבול איטלקי. זית ירוק עם שמן זית וזית סורי שבור עם לימון כבוש. 

 

 

 

 

 

ואי אפשר לסיים בלי מתכון טפנד זיתים שאצלנו אגב מכינים אותו ללא מעבד מזון... כן לא מתפנקים.

 

טפנד זיתים


250 גר' זיתים מכל סוג שתבחרו
נתחי פילה אנשובי (משומרים)
2 כפות 
צלפים משומרים
2 שיני שום
1 כפית בזיליקום טרי קצוץ או תימין טרי
1/4 כוס שמן זית כתית מעולה זיתא

אופן ההכנה:
שמים את כל החומרים במעבד מזון ומעבדים למחית חלקה, אבל לא יותר מדי.
יש שמעדיפים לקצוץ בסכין את כל המרכיבים (או לעבד בכמה פולסים בודדים במעבד המזון) ולהוסיף בסוף את השמן.
מעבירים לצנצנת מעוקרת ומוסיפים מלמעלה מעט שמן זית לאיטום.
חשוב להוסיף ולשמור על שכבה דקה של שמן זית בכל פעם שמשתמשים בטפנד, כדי למנוע חמצון וקלקול.

 

 

 

אסכם:

אנו מאוד אוהבים בבית זיתים. אהבנו מאוד את הזיתים שטעמנו. הם אייכותיים. ניכר בהם שאינם חלק מפס יצור תעשייתי. הם ראויים להיות על מדף המעדניה או על שולחן המסעדות או הברים. זית כבר מזמן הפך לחטיף בריא. הוא משמש בסיס לתבשילים, משבח מתכונים ואינו דורש תהליכים שיפגעו באיכותו כפי שהוא קיים בטבע. תודה. 

 

 

תודה לכם שהגעתם שוב לכאן והכרתם עוד חלק ממני. אשמח ויותר כשתגיבו.

מזמינה אתכם לדף הפייסבוק שלי

  שלכם תפו  

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תפו ופוזה אלא אם צויין אחרת