00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הנשמה היא הקסם-טעמים של בית ו touch של שף

קוד חופשי

ארוחת חג -שמחת תורה

25/09/2013

חג שבת חג שבת ושוברים את הראש מה לבשל ומה להפתיע

אז הנני כאן לסייע ולעזור ולו במעט .

אז מה נבשל לכבוד החג .

  • ברבוניות על מצע סלסת אננס מתובל באריסה וניחוח של כוסברה .
  • רול בצק עלים במילוי קרם בטטה וראג`ו טחולי עוף
  • תבשיל שוקי עוף לצד תפו"א ירושלמי(בטטה קסבייה)
  • פרחי כרובית בציפוי קראנצי` וגלימה ירוקה.

המתכונים עבור 6 סועדים

ברבוניות על מצע סלסת אננס ואריסה

החומרים

12 יח` ברבוניות טריות  (שלמות ונקיות-במידה ואין  נשתמש בקפואות ומפולטות 2 יח` לאדם)

1 כוס קמח לבן מנופה

2 כפות סולת

מלח פלפל כפית אבקת שום

שמן לטיגון

החומרים לסלסה

1 אננס (טרי בגודל בינוני)

1 פלפל צ`לי (אדום חריף)

צרור כוסברה טרייה (רק העלים)

2 שיניי שום קצוצות

1 כפית ג`ינגר טרי קצוץ

1 בצל סגול קצוץ

1 כף אריסה מתוקה

תיבול:מלח גס פלפל גרוס מיץ מחצי לימון 2 כפות שמן זית

אופן ההכנה

חוק מס` 1 להצלחה במתכוני דגים הינו טריות המוצר

במידה ואין באפשרותינו להשיג דגים טריים כברירת מחדל נשתמש בקפואים.

ראשית נכין את הסלסה (כך שכל הטעמים יתמזגו)

את האננס נחתוך לקוביות קטנות ואחידות ונעביר לקערה נקצוץ את הפלפלים

נותיר את "הוריד" וההגרעינים (נקבל באלנס בין המתיקות לחריפות)

נוסיף את השום והגינג`ר.בשלב זה נוסיף מחצית מכמות הכוסברה הקצוצה

(את היתרה נשמור בצד) ,הבצל הסגול ונתבל במלח פלפל שמן זית ומיץ מלימון טרי

נערבב היטב נעטוף בניילון נצמד ונשמור במקרר.

הכנת הדגים

את הדגים אני ממליץ להכין בסמיכות לארוחה מכיוון שזמן הטיגון הינו מהיר

והטיגון בסמיכות ישמור על מרקם פריך (אין בעיה גם בחג לטגן מבחינת כשרות לשומרים)

במחבת רחבה נחמם שמן לדרגת חום גבוהה .במקביל בקערה נערבב את הקמח והסולת

נתבל במלח פלפל וכפית אבקת שום .(שום טרי יצור גבישים "ויהרוס" את הקמח וישרף בטיגון )

נעטוף את הדגים בקמח (כן רק בקמח ללא ביצה) היטב ונטגן בשמן.

בסיום התהליך נקבל דג מטוגן ומרקם פריך וקראנצ`י (הודות לגרגרי הסולת ).

ההגשה

נוציא מהמקרר את הסלסה נוסיף כף של אריסה מתוקה ואת יתרת הכוסברה הקצוצה

נערבב היטב ונניח כמצע בצלחת ההגשה מעל נניח 2 דגים אחד על השני באלכסון

נזלף מעל מעט שמן זית נוסיף פלח לימון ובתיאבון .

מנה מדהימה בטעמים מפתיעים שילוב מתיקות חריפות

שילוב משחקיי חום וקור ומרקמים .

רול בצק עלים במילוי קרם ובטטה וראג`ו טחולי עוף

החומרים לרול

בצק עלים (קנוי ומוכן אורך 30 ס"מ לערך הרוחב כפי שמגיע)

1 ביצה

כפית שומשום שחור/קצח

מלח גס

החומרים למילוי

2 תפו"א (לפירה)

2 יח` בטטה (בגודל בינוני)

מלח פלפל אבקת אגוז מוסקט תימין לארומה .

החומרים לראג`ו

250 גר` טחולי עוף

10 שיניי שום שלמות

1 פלפל צ`לי קצוץ

3 כפות שמן זית

2 כוסות נוזל בקר/עוף /מים

חצי כוס עלי פטרוזליה קצוצים

תיבול:מלח,פלפל,כף פפריקה מרוקאית,כפית כמון ,כפית שוחה כורכום.

אופן ההכנה

ראשית נבשל את התפו"א והבטטה (בסיום ניצור פירה אחיד וחלק )

בכדיי להגיע למרקם הזה "נמעך" את הפירה היטב נתבל ובסיום נעביר את הפירה דרך

מסננת בעזרת כף.

להכנת רולים של בצק העלים אני ממליץ להכין פעם אחת (וזה ישמר) מקלות ממקל של מטאטא

בעורך 10 ס"מ לערך /או לקנות בחנויות האפייה קונוסים מוכנים .

בשלב זה נשרה את המקלות במים קרים ל- 15 דק`

את הבצק נרדד מעט ונחתוך לרצועות ביובי 2 ס"מ האורך (תלוי בגודל הרול) .

נייבש את המקלות בעזרת מגבת ונבריש טוב בשמן זית .

נעטוף כל רול ברצועות בצק העלים נבריש קלות בביצה ונפזר שומשום

נאפה בנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד קבלת צבע שחום .

בסיום ניתן לרולים להתקרר ובעדינות "נשחרר" מהמקלות .

נעביר את הפירה לשק זילוף ונזלף פנימה .

הכנת הראג`ו .

בסיר רחב נחמם שמן זית ונזהיב את שיניי השום (להיזהר שלא ישרפו-טעמם יהיה מר)

נוסיף את הטחולים ונבשל קלות (יש לכסות את הסיר הם "קופצים")

בשלב זה נתבל נוסיף כמחצית מהפטרוזליה נוסיף את הנוזל ונבשל כ 15 דק`.

ההגשה

נניח בצלחת את הרול הממולא ומעל נשים את הראג`ו נעטר בפטרוזליה קצוצה

ובתיאבון .

תבשיל שוקיות עוף ותפו"א ירושלמי

החומרים

6-12 יח` שוקיות עוף

500-600 גר` תפו"א ירושלמי

2 כפות שמן (רגיל)

תיבול :מלח פלפל כורכום מעט אגוז מוסקט

נוזל עוף/מים

לסיום עלי סלרי קצוצים .

אופן ההכנה

אני אוהב ואף ממליץ לקטון את השוק (החלק הקטן המראה יהיה אסטטי יותר)

נחמם שמן בסיר ונזהיב את השוקיים (קבלת צבע מוזהב)

את הבטטה נקלוף מראש (בכדיי שלא ישחירו ניתן לשמור במים קרים)

נוסיף את הבטטה לסיר ונטגן קלות בשלב זה השומן של העוף והטעמים "יעטפו" את הבטטה

נתבל במלח פלפל כורכום ונוסיף את הנוזל (3/4 מגובה התבשיל) נביא לרתיחה וננמיך -(בשלב זה נוסיף את האגוז מוסקט)

נבשל כ- 30-40 דק` על אש נמוכה ולקראת סיום נעטר בעליי סלרי קצוצים .

בתיאבון

פרחי כרובית מטוגנים בציפוי קראנצ`י

החומרים

1 יח` כרובית

1 כוס פירורי מאפה (מהסוג העבה ומוזהבים)

1 חבילה ביסלי פלאפל/ברבקיו

2 יח` ביצים

1 כוס מים

מלח פלפל

שמן לטיגון

גלימה ירוקה

1 כוס טחינה גולמית

1.5 כוסות מים קרים

כוס מיקס עשבי תיבול  קצוצים (לפי העדפה )

 כפית צ`לי גרוס

מיץ מלימון

אבק של סומק .

אופן ההכנה

את הכרובית "נפרק לפרחים" במקביל נחמם סיר עמוק עם מים וכפית מלח גס ונביא לרתיחה.

נבשל את הכרובית (חצי בישול -בלונשיר) בשלב זה הכרובית תתרכך והריח העז יתמוסס במעט.

בסיום נסנן ונקרר.

את הביסלי נטחן במעבד מזון ע"י פולסים (מרקם גס)ולא אבקה.

בקערה נערבב את הביסלי הטחון ופירורי המאפה ונתבל (שימו לב הביסלי מלוח)

נשבור את הביצים לקערה ונוסיף חצי כוס מים קרים ונטרוף היטב .

נתבול את הכרובית בביצה ולאחר מכן בפירורי המאפה המתובלים נטגן בשמן עמוק

(לא "לשחק" עם הכרובית )בסיום נעביר למסננת.

גלימה ירוקה

את כל החומרים נשים המעבד מזון עד קבלת טחינה בסיום נוסיף את עשבי התיבול.

ההגשה

נניח את הכרובית בצלחת עמוקה מעל נבזוק בנדיבות טחינה

נעטר בשמן זית ומעט סומק .

בתיאבון .

 

עד כאן אנשים יקרים חג שמח וטעים אשמח ללייק בדף שלי .

 

http://www.facebook.com/HnsmhHyHqsm?fref=ts

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

הנשמה היא הקסם

ראש השנה מתוק
צבע למטבח שלך

נגיעות קטנות,שידרוגים קלים

טוויסט מיוחד ותוספת מגע של קסם 

הם שיביאו צבע למטבח שלך                                                                                                                    

הצלחה מותנת בכמה כללים

+הכרת חומר הגלם "ותגובתיו"

+שימוש נכון 

+"העצמת" הטעמים

+התאמת שיטת הבישול

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל mmaz אלא אם צויין אחרת