00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

גולן שובר שתיקה

פאי שוקולד תפוז

מצרכים (לבצק  בקוטר 26 ס"מ)

100 גרם חמאה קרה

3/4 כוס סוכר

1 ביצה

3/4 1 כוסות קמח

קליפה מגורדת של ת1/2 תפוז או 1/2 לימון .

אופן ההכנה:

לעבד את כל החומרים   לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר ל1/2 שעה.

להוציא אחרי 1/2 שעה להניח על נייר אפיה  ולשטח   עובי הבצק בערך חצי ס"מ.

את הבצק להפוך לתוך תבנית זכוכית או תבנית אלומיניום נמוכה  ומשומנת .

לפני שמכניסים לתנור לקחת נייר כסף להניח על  הבצק ולשפוך קטניות (עדיף חומוס)  להכניס לתנור למשך 10 דקות  ואז להוציא את העוגה להוריד את נייר הכסף שמהווה משקולת כדי שהבצק לא יאבד מהיופי ושלא יתפח, להכניס לתנור לעוד 8 דקות ואז להוציא.

בינתיים לקחת 1 שמנת מתוקה או ריץ  לשבור לתוכו 2 חבילות שוקולד מריר   ולהמיס על האש . אחרי שהשוקולד והשמנת הפכו למרקם חלק ואחיד  מורידים מהאש נותנים קצת שיתקרר מעבירים לצלחת קטנה 2 כפות ומוסיפים את הביצים ומערבבים מהר שלא ייווצר חביתה .

מחזירים לכלי הראשי של השוקולד מערבבים ומוסיפים  קליפה מגורדת  ומערבבים טוב טוב.

לשפוך על הצק המוכן  ולהחזיר לתנור לעוד  25 דקות .

מוציאים ונותנים לפאי להתקרר , אפשר להגיש קר אפשר חם ואפשר להוסיף בצד קצת צנוברים או גרעני חמניות או סתם שוקולד לבן מומס שמציירים אתו בצד דוגמא .

 

בתאבון!

 

*** המתכון באדיבות "שלומית עיצובים" ***

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל golan azani אלא אם צויין אחרת