55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חברות מבשלות

עוגת בראוניז קפוצ׳ינו - מתכון של קרין גורן

המתכון מתוך הספר ״סודות מתוקים 2״ של קרין גורן, אני אציין את המתכון המקורי ובסוגריים השינויים שלי

המצרכים: (לתבנית מלבנית 27*33)

לבסיס הבראוניז:

150 גרם שוקולד מריר

120 גר` חמאה

1 כוס גדושה סוכר (220 גרם)

3 ביצים

1 כפית נס קפה

3/4 כוס קמח

1 כף קקאו

1/4 כפית מלח

לשכבת גבינת השמנת:

200 גר` גבינת שמנת 30%, בטמפ׳ החדר (הכנת העוגה הייתה אצלי ספונטנית ומאחר ואני לא מחזיקה גבינת שמנת בבית והחנויות כבר היו סגורות, סיננתי באמצעות חיתול בד 500 גרם גבינת סקי 5% + גביע שמנת חמוצה וכעבור כמה שעות סינון, השתמשתי בגבינה)

50 גר` חמאה רכה מאוד (העדפתי להשתמש בחצי קופסת אינסטנט פודינג)

3/4 כוס אבקת סוכר (100 גרם)

לציפוי השוקולד:

150 גר` שוקולד מריר

30 גר` חמאה 

1/2 כוס שמנת מתוקה(120 מל`)

1 כפית אבקת נס קפה

אופן ההכנה:

בסיס הבראוניז:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. ממיסים במיקרוגל שוקולד וחמאה. 

3. טורפים בקערה סוכר, ביצים ואבקת נס קפה במשך דקה. מוסיפים את תערובת השוקולד והחמאה המומסים וממשיכים לטרוף, עד לאיחודם. מוסיפים את הקמח, הקקאו והמלח וממשיכים...לטרוף, עד לקבלת תערובת אחידה ומבריקה. 

4. משמנים תבנית ואופים כ- 15 דקות, עד ששולי הבראוניז נפרדו מהתבנית ונוצרה שכבה סדוקה על פני הבראוניז. 

5. מניחים לצינון מלא. 

שכבת הגבינה

1. מעבדים את גבינת השמנת והחמאה (או כפי שאני הכנתי - האינסטנט) במיקסר עם וו גיטרה, לתערובת קרמית ואחידה, במשך כשתי דקות. מוסיפים את אבקת הסוכר וממשיכים בעיבוד הקרם עוד 2 דקות. 

2. כששכבת הבראוניז התקררה, מורחים את תערובת הגבינה בשכבה אחידה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים להתייצבות במקרר למשך שעה. 

ציפוי השוקולד:

ממיסים במיקרו את כל חומרי ציפוי השוקולד. טורפים לתערובת אחידה ומצננים מעט. 

מוזגים את תערובת השוקולד על שכבת הגבנינה ומטים את התבנית, כדי שהשוקולד יכסה את שכבת הגבינה. 

מכסים בניילון נצמד ומחזירים את הבראוניז למקרר לשעתיים נוספות. 

זהו, העוגה מוכנה, חותכים לריבועים עם סכין טבולה במים רותחים ומגישים.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

העורך בחר...
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל חברות מבשלות אלא אם צויין אחרת