00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הנשמה היא הקסם-טעמים של בית ו touch של שף

קוד חופשי

ארוחת חג-סוכות

 

הנה חלף לו יום הכיפורים וכבר מתכוננים לחג נפלא מלא בריחות ואווירה נעימה.

אז מה בישלתי עבורכם לחג

קציצות דגים ברוטב פלפלים ולימונים

חזה עוף בבצק בירה לצד רוטב קרמל

כרעיים עוף במילוי בשר טחון ואורז בר בניחוח הל

טאגין כתום בניחוח קינמון ואניס

סלט רימונים מרענן

אז קדימה מתחילים -הכמויות עבור 6 אנשים

קציצות דגים -למתכון הנ"ל אני משתמש בדגים קפואים (בישול ארוך ומלא בטעמים כך שהטעם אינו ישירות מטריות הדג)

החומרים לקציצה

1 ק"ג פילה מלרוזה

500 גר` נסיכת הנילוס

חב` כוסברה

2 פרוסות חלה (רק החלק הרך)

2 חלבונים (לא מחייב)

מלח פלפל

"אבק" כמון

קורט ראס אל חנות

כפית גרגרי כוסברה טחונה

3 כפות שמן

להכנת הרוטב

4-5 יח` פלפלים מתוקים יבשים

2-3 פלפל סודיני

2-3 פלפל אדום קלוי ומקולף

1 יח` לימון פרוס דק

3-4 לימונים כבושים חצויים

צרור כוסברה

1/2 כוס זייתים (מרוקאים יבשים)מגולעניים

1 ראש שום מקולף

תיבול:מלח,כמון,2 כפות פפריקה מתוקה (בשמן)מרוקאית כפית שאטה טחונה .

2 כוסות מים פושרים

3 כפות שמן

אופן ההכנה

נתחיל בקציצות,ראשית נשרה את הדגים ל-10 דק` במים קרים בתוספת 2 כפות מיץ לימון וכף מלח(הרחקת ריחות)

בסיום נשטוף הייטב,נטחן את הדגים בטחינה דקה ונניח במסננת במקביל נשרה את החלה במעט מים קרים ונטחן גם בתוספת

הכוסברה (עלים וגבעול).

נעביר את כל המסה לקערה ונערבב היטב נתבל ונוסיף את השמן ניצור קציצה (במידה ואנו רואים כי המסה אינה "נקשרת") נוסיף

חלבון בהדרגה .

נניח את הקציצות על מגש עם נייר אפייה ונניח בקירור לפחות לשעה (המסה תתאחד )

הכנת הרוטב

בסיר רחב ושטוח נשים 3 כפות שמן נוסיף את שיניי השום הקלופת ונטגן מעט (לפתיחת טעמים) נוסיף את הפלפלים המים ונתבל

נביא לרתיחה ובסיום נוסיף את הלימונים הזייתים ומחצית מהכוסברה נבשל על אש נמוכה כ-15 דק` ננמיך להבה ונסדר בפנים את

הקציצות .לאחר שהסיר מלא בקציצות נפזר מעל את יתרת הכוסברה נזלף כף שמן עם מעט פפריקה מעל ונבשל לעוד 25 דק

על אש נמוכה ((גובה הרוטב אמור לכסות כ- 3/4 מגובה הקציצה )הנוזלים בשיתוף האדים הם שיתנו מרקם נימוח .

בתיאבון .

 

חזה עוף בבצק בירה ורוטב קרמל

החומרים

1 ק"ג חזה עוף נקי מגידים ושומנים

בקבוק בירה (330 סמ"ק ) לבנה עדיף

1.5 כוסת קמח

שמן לטיגון

מלח פלפל

2 ביצים

לקרמל

1 כוס סוכר

4 כפות חומץ

2 כפות סילאן

1 כוס מיץ תפוזים

בלילת קונפלור (להסמכה)

מלח פלפל

אופן ההכנה

נחתוף את החזה לנתחים רצויים .

בקערה נערבב את הקמח והתבלינים נטרוף את הביצים ונעביר לקערה,נוסיף בירה תוך כדיי עירבוב מתמיד ובהדרגה

(נדע שהבלילה מכנה כך-נתבול כף עדיף מעץ בבלילה ואם הציפוי לא נוזל ועוטף יפה אז הבלילה טובה )

במקביל נחמם שמן לטיגון ,נתבול את נתחי החזה בבלילה ונטגן בשמן.בסיום התהליך נקבל מעטפת אחידה .

ונניח בתבנית עם נייר אפייה .

להכנת הרוטב-נחמם סיר (עדיף טפלון) ללא כל שומן ונמיס את הסוכר לקרמל (יש להיזהר בין קרמל לסוכר שרוף זה שניות.)

בקערה נפרדת נערבב את המיץ תפוזים חומץ וכוס מים ונוסיף לקרמל,בשלב זה הסוכר יתגבש ויהפך "לגוש" ננמיך להבה

ונבשל על אש נמוכה עד התפרקות הגביש נתבל במלח פלפל מעט טימין .

בקערה נפרדת נכין בליל קונפלור (1 כף קונפלור ל 3/4 כוס מים נערבב היטב )ונוסיף לסיר תוך כדיי עירבוב.

בסיום נקבל רוטב קרמל חלק והומוגני.

נשפוך קלות על חזה העוף נעטוף בנייר כסף ונאפה בתנור שחומם מראש (200 מעלות) ל 10 דק` .

דרך נוספת היא להעביר את נתחי החזה המטוגנים למחבת להוסיף את הקרמל ולהקפיץ למס` דק` .

בתיאבון .

 

כרעיים במילוי בשר ואורז בר בניחוח הל .

החומרים

6 יח` כרעיים מפורקות מעצם

1 כוס אורז בר

250 גר` בשר טחון-בקר/כבש

2 תרמלי הל

מלח פלפל

"אבק" בהרט

2 כפות שמן זית

צרור פטרוזליה

כף סילאן

אופן ההכנה

נתחיל בבישול האורז (מכיוון שזה אורז בר זמן הבישול ממושך יותר) נבשל את האורז בהמון מים חמים וכפית מלח(כמו ספגטי )

לקבלת ניחוח הל נשים את ההל בשקית (מיועדת) כך שהארומה תצא .ובסיום ניח בצד. נבשל את האורז כ-3/4 בישול נסנן ונניח

בקערה .במקביל נחמם במחבת 2 כפות שמן זית ונטגן  את הבשר בסיום נעביר למסננת.

לאחר שכל הנוזלים ירדו נערבב את הבשר עם האורז נתבל בבהרט מלח פלפל ופטרוזליה (רק העלים).

נערבב היטב ונמלא את הכרעיים.

בצלוחית נערבב סילאן עם מעט מים חמים ונבריש קלת את העוף ,נעביר לתבנית אפייה ונאפה בחום 180 מעלות עד לקבלת צבע ענבר .

בתיאבון.

טאג`ין כתום

המנה הבאה יכולה לשמש כתוספת לקוסקוס/אורז מכל סוג/בורגול/חיטה

 

החומרים

 

2 יח` בטטה

2 יח` גזר

1 דלורית

1 כוס דלעת (חתוכה לקוביות)

10/12 יח` משמש יבש

1/2 כוס צימוקים לבנים

1/2 כוס פאפיה (יבשה)

10 בצלצלי פנינה

2 כפות סילאן,מקל קינמון,כוכב אניס,מלח פלפל,ענף טימין ,2 כוסות נוזל ירקות/בקר/מים

אופן ההכנה

בסיר רחב נחמם 2 כפות שמן זית ונזהיב את הבצלצלים נוסיף את מקל הקינמון,כוכב האניס והטימין והסילאן .

בשלב זה נוסיף 2 כוסות נוזל וננמיח להבה .

את כלל הירקות נחתוך לצורה רצויה ואחידה(קוביות ,רבעים) ונוסיף לסיר ונבשל כ 25 דק` .

 לאחר כ-25 דק נפזר מעל את הפירות היבשים בתוספת כף סילאן נכסה ונבשל לעוד 10-15 דק`.

טרם ההגשה נפזר שקדים מולבנים פרוסים.

מנה נפלאה מלאה בטעמים וחגיגית היכולה לעטר כל תוספת כפי שציינו.

בתיאבון .

סלט רימונים וירוקים

החומרים

2 יח` רימון מפורק

צרור עשבי תיבול טרים:פטרוזליה,כוסברה,שמיר,בצל ירוק,נבטוטים לפי בחירה

1 בצל סגול

1 פלפל ירקו חריף (נקי מגרעינים)

2 כפות רכז רימונים

1 כף דבש

מלח פלפל

שמן זית

אופן ההכנה

את כל העשבי תיבול נקצוץ היטב ונעביר לקערה נוסיף את גריעני הרימון נקצוץ את הבצל והפלפל

נתבל ונעביר לקערת הגשה .

בתיאבון וחג שמח .

 

עד כאן להפעם אשמח לראותכם נותנים like בדף שלי חג שמח

 

http://www.facebook.com/HnsmhHyHqsm?fref=ts

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

3 תגובות

הנשמה היא הקסם

ראש השנה מתוק
צבע למטבח שלך

נגיעות קטנות,שידרוגים קלים

טוויסט מיוחד ותוספת מגע של קסם 

הם שיביאו צבע למטבח שלך                                                                                                                    

הצלחה מותנת בכמה כללים

+הכרת חומר הגלם "ותגובתיו"

+שימוש נכון 

+"העצמת" הטעמים

+התאמת שיטת הבישול

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל mmaz אלא אם צויין אחרת