00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אמא של...

בארכה

03/10/2013

תפוז הזמינו אותי לביקור במפעל בארכה ואני החלטתי לנצל יום חופש ולקחת אתנחתא טעימה מהעבודה. נסענו לאלון תבור, אוטובוס מלא בבלוגריות של תפוז ושל סלונה. במפעל התכנסנו בחדר הישיבות, שם הגישו לנו פירות וחלבה (המון חלבה) וגם קצת חומוס עם פיתות וטחינה. טחינה עשויה משומשום וחלבה עשויה מטחינה.

איברהים רושדי, הבעלים של המפעל, סיפר לנו איך משפחתו שהיתה יצרנית טקסטיל, החליטה ליצר טחינה. הטחינה היא מוצר ים-תיכוני שיוצר במפעלים משפחתיים. בלובנד-תלמה, היתה שולחת קופסאות ריקות לשכם ומקבלת אותן מלאות. הצורך לשלוט במוצר, הביא לכך שתלמה התחברה למפעל של משפחת רושדי. המפעל היה בתחילה באום-אל-פאחם, ולאחר מכן עבר לאלון תבור, שם הוא נמצא עד היום.

המפעל שהיה בבעלות של תלמה, עבר לבעלות של בסט פוד (שרכשה את תלמה) ולאחר מכן לבעלות של יוניליוור (שרכשה את בסט פוד). ב-2005, משפחת רושדי רכשה בחזרה את הבעלות מיוניליוור.

זהו המפעל הגדול ביותר בעולם לייצור טחינה וחלבה. הוא מודרני ומתקדם ומשתמש בשיטות ייצור ופיקוח שנרכשו בעת שהבעלות היתה של יוניליוור ועד היום משתמשים בשיטות המחמירות שלהם שעולות על הדרישות של משרד הבריאות.

במפעל שלושה קווי ייצור, האחד, קלייה מהירה, השני קליה איטית (שוואיה-שוואיה) והשלישי קליה קרה (כמו בכבישה קרה) בטמפרטורות נמוכות. המפעל מייצא טחינה וחלבה לכל העולם.

את השומשום עצמו מייבאים מאתיופיה. השומשום מגיע בשקים, (ראינו) עובר ניקוי וייבוש וגם טעימה.

כדי לסייר במפעל לבשנו חלוקים וכובעים וגם עברנו חיטוי (בידיים).  ראינו את העובדים, לבושים גם הם בצורה מצחיקה (כמונו). עברנו בחדר בקרת האיכות שם נשמרות דגימות של טחינה לפי אורך תקופת השימוש שלה (מה שמוטבע על האריזה) כדי שאם יהיו תלונות ניתן יהיה לחזור למקור.

עברנו באזור אריזת החלבה וטעמנו חלבה חמה שיצאה מהמיכל.

אני הצעתי לאיברהים לייצר נטיפי חלבה צ'יפס (כמו שוקולד צ'יפס או נטיפי חמאת בוטנים צ'יפס). הוא לא כל כך התלהב אבל אני חושבת שיש פה אחלה רעיון. אם בסופו של דבר יהיה יצור של נטיפי חלבה לעוגיות, תדעו שהרעיון הוא לגמרי שלי.

בתום הסיור, קיבלנו מארז של טחינה וחלבה ונסענו לאכול צהריים במסעדת אל-באבור באום-אל-פאחם. 

אני נהניתי מאוד מהסיור. פגשתי חברות ותיקות וגם הכרתי בלוגריות. למדתי דברים על טחינה וחלבה שלא ידעתי קודם וגם היה מעניין לשמוע את איברהים. האיש מדבר על המפעל ומוצריו בהמון להט ונשמה ורואים שהוא אוהב מאוד את מה שהוא עושה. משפט אחד חביב ששמעתי ממנו: אומרים שמאחורי כל גבר מצליח יש אישה והטחינה היא האישה של החומוס.

שמענו גם הרצאה מחכימה מפי טכנולוגית המזון של המפעל, ותוכלו לקרוא את עיקריה בשני חלקים, כאן (1) וכאן(2). אצלנו בבית אוהבים טחינה כרוטב לסלט שקל להכין בערבוב מהיר של טחינה גולמית, מים, מיץ לימון, מלח, פלפל ושום. לא צריך מעבד מזון או כלי חשמלי רק קערה וכף. 

כשחזרתי הביתה החלטתי שהעוגה לסיום הצום, לא תהיה הלקח (עוגת ספוג) המסורתית אלא דוקא עוגת שוקולד עם טחינה וחלבה.

הצטערתי מאוד שלא היו בידי נטיפי חלבה כמו שהצעתי לאיברהים אבל אולי יום אחד הוא עוד ירים את הכפפה.

עוגת שוקולד עם טחינה וחלבה:

המצרכים:
2 ביצים
1/2 כוס טחינה גולמית
1 כוס סוכר
1 כוס קמח
1 כפית אבקת אפיה
2 כפות קקאו
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס מים רותחים
50 גרם פירורי חלבה

לציפוי (אופציונלי):
50 גרם שוקולד מריר
25 גרם חלבה

ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
מקציפים את הביצים עם הסוכר לקציפה תפוחה ובהירה. מורידים את מהירות ההקצפה ומוסיפים את תמצית הוניל והטחינה. מנפים קמח, קקאו ואבקת אפיה ומוסיפים לתערובת. אחרי שהקמח נטמע מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים היטב. מפזרים פנימה את פירורי החלבה ומערבבים קלות. מעבירים לתבנית אינגליש-קייק ואופים כ-35 עד 40 דקות, כשקיסם שנועצים בעוגה יוצא יבש.
מחממים שוקולד וחלבה במיקרו כ-30 שניות עד דקה ומערבבים. מצפים את העוגה.

כל התמונות למעט זאת של העוגה הן של הצלם שליווה אותנו, אביב חופי.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

23 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CreazyMom אלא אם צויין אחרת