00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

לחם איטלקי כפרי

 

לאחרונה, אני חייבת לציין שנדבקתי בחיידק טורדני ועמיד במיוחד, לאפיית לחם ביתי. מכל הסוגים והטעמים. הכל התחיל מהמלכה שהיא חלת השבת, משם המשכתי ללחם הבריאות מהקמח המלא, ומכאן ישירות אל החביב עלי, הלחם מקמח כוסמין מלא ובצל. כאן כבר חשבתי שהחיידק יפרד ממני, אבל מסתבר שהוא בשלו ואני בשלי וכמובן ממשיכה הלאה... והפעם הגדלתי לעשות והחלטתי ללכת על לחם קצת אחר, עם שילוב קמחים לא מאוד נפוץ. מה שנקרא בשפת העם - "לחשוב מחוץ לקופסא"  ושילבתי את קמח הכוסמין המלא עם קמח הפסטה של שטיבל וסוגת. במקור ראיתי את הלחם אצל ארז קומרובסקי שהכין אותו מקמח לחם וקמח פסטה שגם הוא נחשב לחשיבה מחוץ לקופסא. אבל אני חשבתי שאם כבר לצאת מהקופסא אז לעשות את זה בגדול...חחח  כך או שאפול בגדול באשמתי כמובן, או שאצליח בגדול והכל מחוץ לקופסא!!
טוב אם אנחנו עוד כאן (כבר מחוץ לקופסא surprise) אז אתם כבר מבינים מה היתה התוצאה נכון?  המלצה קטנה שלי היא להגיש את הלחם הנפלא הזה בליווי טחינה ירוקה ,כמה עגבניות שרי וגבינה טובה והרי לכם ארוחה כפרית משובחת!

אבל למה להמשיך בדיבורים יותר מידי? אם אפשר כבר להראות לכם תמונה ולתת לכם את המתכון שתוכלו גם אתם להינות...

 

 

 

 

 

המצרכים הנדרשים:

  • 750 גר' קמח כוסמין מלא

  • 350 גר' קמח פסטה

  • 1 כף שמרים יבשים

  • 900 מל' מים קרים

  • 1 כף מלח

  • 2 כפות זמן זית

 

ההכנה:

  1. נפו את קמח הכוסמין אל קערה גדולה, והוסיפו את קמח הפסטה והשמרים. 

  2. הוסיפו את המים הקרים, והתחילו לערבב בידיים.

  3. הוסיפו את המלח ושמן הזית, והמשיכו לערבב עד לאיחוד כל החומרים. * לא להיבהל, הבצק מאוד דליל וכך הוא צריך להיות! 

  4. שמנו קערה גדולה נוספת בשמן זית והעבירו אליה את הבצק. כסו בניילון נצמד והניחו להתפחה של כשעה וחצי. (לאחר כשלושת רבעי השעה ערבבו להוצאת האויר, וכסו שוב). 

  5. בסיום ההתפחה הראשונה, הוציאו את הבצק אל משטח עבודה מקומח בנדיבות, בקמח פסטה, וחלקו את הבצק ל- 4 חלקים.

  6. הכינו 2 תבניות גדולות מרופדת בנייר אפיה.

  7. פזרו מעל הבצק שוב קמח פסטה בנדיבות, ועצבו כל רבע בצק, כגליל.

  8. העבירו את גלילי הבצק אל התבניות, והניחו להתפחה שניה של כ- חצי שעה.

  9. בינתיים הכניסו אל תנור האפיה תבנית עם מים וחממו את התנור לחום של - 250 מע. ואפו את הלחם במשך כ- 25- 30 דק'.

  10. הוציאו מהתנור וצננו היטב.

 

 

 

*** מי שרוצה יכול להוסיף ציפוי ללחם (כמו שאני עשיתי):

ערבבו יחד 1 כף זרעי פשתן, 1 כף גרעיני חמניה, 1 כף פרג ו- 1 כף שומשום ולפני ההתפחה השניה פזרו מעל הבצק בנדיבות.

 

 

  

 

ואל תשכחו ללוות את הלחם בטחינה ירוקה (כלומר טחינה טובה עם עשבי תיבול), עגבניות שרי טריות וגבינה טובה.... יאאממממי 

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!!

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

9 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת