00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

החיים ומה שבישלתי

קיש בטטה

קיש די קל, ומזכיר את הקיש של קפה הלל לטענת האורחים שלי.

רכיבים:

2 בטטות גדולות קלופות ופרוסות בעובי ס"מ

1 בצל גדול פרוס

2 שיני שום כתושות

חצי כפית מלח

רבע כפית פלפל

לתערובת שמנת:

1 שמנת מתוקה

1 שמנת חמוצה

2 ביצים

חצי כפית מלח

רבע כפית פלפל

רבע כפית אגוז מוסקט

קצת גבינה מגוררת

כף וחצי קמח

1 כף טימין מיובש

הוראות הכנה:

מכינים בצק קיש: http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2449069. מצננים. שוטחים לעיגול ומרפדים תחתית ודפנות של תבנית עגולה רגילה.

מבשלים את פרוסות הבטטות 20 דקות במים. מסננים ומתבלים במלח ופלפל.

מטגנים את הבצל עד שמתחיל להזהיב. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה.

מערבבים את כל רכיבי תערובת השמנת בקערה ומערבבים עד שהכל אחיד.

על קלתית הבצק שוטחים את הבצל המטוגן. עליו מסדרים בחפיפה את פרוסות הבטטה. שופכים מעל את תערובת השמנת. עד 3/4 גובה התבנית.

אופים כ-40 דקות. עד שהבצק אפוי והמלית זהובה. בתיאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

הרשומות הכי ניצפות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל רחל אטיאש אלא אם צויין אחרת