00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טעים ללא גלוטן

לחם כוסמת

לחם כוסמת. אפיתי אותו לראש השנה בסיר פלא.

אפשר בתבנית מאורכת + כ3 תבניות אישיות כמו של מאפינס.

את הלחם הזה יש צורך להתחיל להכין כמה שעות עד יום לפני האפיה.
 
 
 
חומרים-
11/4 כוסות קמח כוסמת
21/4 כוסות מים
1/4 כוס שמן
1 כף גדושה שמרים יבשים
2 כפות שמן קוקוס רך או רסק תפוחים
1/4 כוס פשתן טחון
1 כף מחוקה מלח
1 כפית משפר אפיה
1 כף חומץ תפוחים או חומץ בן יין
1 כף סיבים תזונתיים (אני ממליצה על קליפות פסיליום)
1/4 כוס קמח קינואה או גרעיני חמניה טחונים
1/2 עד ככוס קמח ללחם או קונדיטור, לעיבוד לפי הצורך
אופן ההכנה-
שמים בקערה 3/4 כוס קמח כוסמת
מוסיפים 11/4 כוסות מים חמים מאוד
בוחשים היטב עד לקבלת עיסה חלקה
מכסים ,מקררים ושומרים במקרר כמה שעות עד יום
מוציאים לפחות שעה לפני ההכנה את עיסת הכוסמת
מוסיפים את הפשתן הטחון, 1/4 כוס קמח כוסמת , משפר אפיה ומערבבים היטב
מוסיפים 1 כוס מים פושרים (אפשר לשלב חלב רגיל או סויה) שמרים,שמן, שמן קוקוס או רסק תפוחים ומערבבים לבלילה חלקה
מוסיפים את המלח, קמח קינואה, חומץ וסיבים ומערבבים היטב.
משאירים מכוסה בטמפרטורת החדר כחצי שעה עד 40 דקות.
מוסיפים תוך כדי לישה קמח ללחם או קונדיטור מעורב עד לקבלת בצק דביק אך לא נוזלי.
משמנים תבנית עגולה עם חור או סיר פלא, או תבנית מאורכת ארוכה
יוצקים את העיסה לתבנית עד 3/4 מגובהה ,
מיישרים בעזרת כף רטובה מכסים ומשאירים להתפחה במקום חמים. 
לשעה או יותר
מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות ,אופים עד שפני הלחם משחימים, כ 30 דקות
 
במידה ורוצים קרום קריספי, במהלך האפיה מתיזים מעט מים.
למתכון בתוספת ערכים תזונתיים- http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/4237
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
קוביית Facebook Like
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל רותה ט אלא אם צויין אחרת