33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

ליאתה

מאפה תרד וריקוטה מקמח מלא - torta salata di spinaci e ricotta

 

שלומות ומועדים לשמחה יקרות ויקרים! 

 

עבר חלף לו הזמן מהפעם האחרונה בה לשתי בצק. מזג האוויר מתחיל להתחלף ומשבי רוח ממלאים את אמאלפי ורצועת החוף כולה באנרגיה חיובית במיוחד. מספיק חיובית כדי שאלוש בצק ואכין מאפה משובח. 

רכשתי קוביות תרד (מוצר שמגיע קפוא) וגם ריקוטה טרייה והחלטתי להכין torta salata = "עוגה מלוחה".

את ההשראה שאבתי מה"טורטה די ריקוטה" שחמותי מכינה והחלטתי להשתמש במתכון הבצק לפיצה של חברתי רון-לי יחד עם יצירתיות בנוגע למלית. שימו לב לכמויות במתכון הזה!

מדובר בחצי כמות מהמתכון המקורי ברשומה הזו.

 

מצרכים לבצק המאפה:

500 גרם קמח מלא של חברת "ברילה" (איתו המאפים יוצאים מעולים!) 

1/2 שקית שמרית או כף שמרים יבשים

1/2 כף סוכר חום

1 כפית מלח

חצי כוס שמן זית - רבע כוס שמן בהתחלה, ורבע כוס שמן בסוף

ככוס וחצי מים פושרים

 

אופן הכנת הבצק:

לנפות את הקמח בקערה, להמיס את השמרים בכוס אחת של מים פושרים ולהניח אותם בקערת הלישה, להוסיף את הסוכר והשמן, להוסיף את המלח ואת שאר כמות השמן והמים בהדרגה עד לקבלת בצק מעט דביק, להניח להתפחה עד שהבצק יכפיל את נפחו / חצי שעה. בתמונה למטה הבצק. 

 

 

מצרכים למלית המאפה:
500 גרם תרד לבישול מיידי
500 גרם גבינת ריקוטה
2 ביצים
לתיבול: מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט ואבקת שום - לתבל לפי הטעם.
 

אופן הכנת המלית:

לבשל את התרד עד לרתיחה, לסנן במסננת ולסחוט מהנוזלים. להניח בקערה ולצנן עד לטמפרטורת החדר. להוסיף לקערה את הריקוטה ולרסק הכל בעזרת מוט בלנדר. להוסיף את הביצים והתיבול ולערבב היטב בעזרת מרית. אם יש צורך לתקן את התיבול. בתמונה למטה המלית.

 

 

אופן הרכבת המאפה:

לאחר כחצי שעה כשהבצק תפח בצורה יפה, להוציא ממנו את האוויר ולחלקו לשני חלקים שווים. 

לרדד את החצי הראשון של הבצק על משטח מקומח ולהניחו בתבנית אפייה. רידדתי את הבצק על נייר אפייה כדי לחסוך התעסקות מיותרת עם העברת הבצק לנייר וכולי; פשוט מאוד להניח עיגול בצק על נייר אפייה מקומח ולהתחיל לרדד אותו בעזרת מערוך בקוטר גדול במעט מקוטר התבנית כדי לשמור על שוליים.

בחרתי בתבנית פאי נשלפת שאליה העברתי ישירות את חצי הבצק שרידדתי על נייר האפייה. להדק את הבצק לתבנית, למזוג מעליו את המלית.

לרדד את החצי השני של הבצק, להניח את החצי השני של הבצק על המלית בעדינות ולהדק את קצוות הבצקים, את החלקים המהודקים לנסות להעביר כלפי מטה על מנת לשמור על מראית יפה של המאפה.

למי שאוהב לצפות בביצה וגם בשומשום לבן/שחור, מוסיף מאוד! בתמונה למטה המאפה לפני האפייה.

 

 

לאפות בחום של 180°c-190°c עד לקבלת קצוות בצק שזופות. לכבות את התנור ולהשאיר את העוגה בתוכו למשך 30-60 דקות. המלית צריכה להתייצב, שלא תגידו "לא אמרת" surprise המאפה גדול ועשיר - לכן מתאים לארוחה משפחתית  ניתן להגיש לצד סלט ירוק, אני הגשתי לצד סלט חסה אייסברג.

 

לבריאות ובתיאבון! 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

21 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תותי-בת אלא אם צויין אחרת