00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בבית

פריטטה של תפוחי אדמה וקישואים

אני מת על פריטטות, פשוט ככה! בשעות הערב להגיש פריטטה לשולחן עם סלט ירקות, הרבה גבינות, דג מתיאס כבוש חמוצים ולחם ותאמינו לי אתם מסודרים יותר ממלכת אנגליה!! 

הפריטטה מאוד קלה להכנה, אבל איך אמר השף חיים כהן בפוסט של ערב החג? הפשטות מנצחת!!

מצרכים:

תפוח אדמה בינוני

קישוא

בצל בינוני קצוץ

5-6 ביצים בגודל M

כפית פפריקה מתוקה

6 כפות שמן זית

מלח ופלפל

אופן ההכנה:

פורסים במנדולינה פרוסות דקות (כמו תפוצ`יפס) של תפוחי אדמה והקישוא (אני מאמין שלא תשתמשו בהכל) ומייבשים אותם עם מגבת.

במחבת לא דביקה מחממים את שמן הזית (צריך להיות שמן על כל פני המחבת) עד שעולה עשן. מניחים את פרוסות תפוחי האדמה אחד ליד השני בדירוג עד כיסוי פני המחבת, נותנים לפרוסות הדקות להיטגן כ-3-4 דקות ועליהן מפזרים בצורה אחידה את הבצל (על כל פני המחבת), על הבצל מניחים את פרוסות הקישוא באותו אופן שהנחנו את תפוחי האדמה וממשיכים בטיגון עוד 4-5 דקות.

בזמן שהכל מטגן לו לוקחים קערית ומקשקשים את הביצים והתבלינים (כמו חביתה) ושופכים למחבת כשדואגים שהכל מכוסה. ממשיכים בטיגון כ-3 דקות נוספות ומכסים את המחבת ומעבירים ללהבה נמוכה לרבע שעה (כל הנוזלים נעלמו).

תופחים קלות עם המחבת על השיש (כדי לשחרר את התחתית) מניחים צלחת על המחבת, נותנים תפילה קטנה והופכים!

נותנים לפריטטה להתקרר מעט ומגישים לשולחן!

אישית אני אוהב למרוח על פרוסת לחם עם גבינה לבנה, להניח פרוסת פריטטה עם עגבניה ומלח לסגור עם עוד פרוסת לחם תאמינו לי אחלה כריך!

בתאבון!!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל idoxmaoz1 אלא אם צויין אחרת