00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

את ואני מבשלים צבעוני

סלט עלים, גזר וכרובית

סלט שכל אחד מהמרכיבים בו מלא בערכים תזונתיים והוא כולו בריאות וכוח!

חומרים (ל- 4 מנות):

4 כוסות עלים ירוקים, כמו עלי בייבי, רשד, תרד, סלק

2 גזרים מקולפים 

4 פרחי כרובית גדולים (לא מבושלים)

2 ביצים קשות קלופות

1 כפית קצח

לרוטב:

4 כפות שמן זית

2 כפיות סילאן

1/2 כפית חומץ בלסמי

1 שן שום כתושה

מלח ופלפל

הכנה: 

קורעים את העלים בידיים, עד שיהיו בגודל נגיס, ושמים בקערה גדולה.

מחדדים את הגזר במחדד או חותכים אותו לרצועות דקות (ז`וליאנים), ומוסיפים לקערה. 

חותכים את פרחי הכרובית לפרחונים קטנטנים, בגודל 1 סמ"ר בערך, ומוסיפים גם אותם.

חוצים כל ביצה ומניחים מעל הירקות. 

זורים את הקצח מעל הירקות בקערה ומערבבים.

שופכים את כל חומרי הרוטב לצנצנת קטנה ומוזגים לקערה. מערבבים ומגישים. 

גיוונים ותוספות: 

אפשר להוסיף גם אגוזים או גרעינים, אפשר להמיר את הכרובית בברוקולי, ואת העלים בעלי חסה. במקום סילאן אפשר להשתמש בדבש. 

אז מה יש בסלט?

בכרובית יש פיטוסטרולים שמסייעים בהגנה על הלב וכלי הדם מפני שקיעת שומנים. 

בסלק עלים יש ויטמינים  מסוג A, שטוב לראיה, C, שהוא נוגד חימצון חזק, ו- K שטוב לקרישת הדם. יש בו גם מינרלים כמו ברזל ואשלגן, חומצה אוקסלית, סיבים תזונתיים וחלבון. גם בגרגיר הנחלים יש ויטמינים מסוג A ו- C וכן הרבה אשלגן, שגם הוא טוב ללב.

גזר מכיל בטא קרוטן וכן ויטמינים A ו- C.

בביצים יש ויטמינים מסוג B1, D, A ו- B2, והן מהוות מקור טוב לחלבון.

בתאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

12 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל יעל ענבר1 אלא אם צויין אחרת