00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

החיים ומה שבישלתי

פילאו

זה המאכל הבוכרי בה' הידיעה. לפחות במשפחה שלנו. ומכינים אותו רק באירועים מיוחדים, כמו ראש השנה.

הכמויות הן ל-12 איש, כי בדרך כלל מכינים את זה כשיש אורחים. ואל תנסו בכלל לחלק או להכפיל את הכמויות, כי המתמטיקה פה בכלל לא פועלת...

רכיבים:

5 כוסות אורז

3 בצלים קצוצים

14 פיסות עוף (7 כרעיים) ולחתוך כל כרע ל-3

1 1/4 ק"ג גזר מגורדים לאורך (כמה שיותר ארוכים)

1 כפית פלפל שחור

2 כפות מלח

2 כפות אבקת מרק עוף

מים

הוראות הכנה:

בסיר הכי גדול שלכם מאדים את הבצל. כשמתחיל להזהיב מוסיפים את העוף. מאדים והופכים תוך כדי במשך 15 דקות.

מוסיפים את הגזר ומפזרים עליו את הפלפל השחור. מכסים ומבשלים 15 דקות. הגזר אמור לשקוע.

מוסיפים אורז, מלח, ואבקת מרק.

מוסיפים מים רותחים עד לגובה של חצי ס"מ מעל האורז. עושים כמה חורים באורז לוודא שהמים נכנסים פנימה, ואם צריך - מוסיפים עוד מים.

להרתיח ולבשל באש בינונית 20 דקות. מדי פעם לעשות חורים באורז כדי שאדים ייכנסו פנימה והחוצה. אם האורז לא מבושל, להוסיף 2 כפות מים.

להנמיך את האש. לכסות היטב עם מגבת מעל למכסה, ולבשל עוד 30 דקות.

להגיש מיד.

בהגשה - קודם כל מוציאים את כל האורז ומפזרים אותו בין צלחות ההגשה, לבין קופסה שבה יישמרו העודפים.

ואז שמים על האורז שבצלחות ההגשה את כל מה שנשאר בסיר.

חג שמח!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

הרשומות הכי ניצפות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל רחל אטיאש אלא אם צויין אחרת