44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

SHOP&MORE

מסעדת "מנטרה" ברחוב יפו 31 ירושלים -כדאי לשנן את המנטרה הזו

בחצר קסומה בתוככי ירושלים שנקראת "חצר פיינגולד" שוכנת לה מסעדת מנטרה- סיפורים רבים שזורים בחצר זו שהוקמה על ידי שלמה פיינגולד בשנת 1895, עד לא מזמן שכנה במקום מסעדת אדום הירושלמית שהעתיקה עצמה למתחם התחנה.

הקסם מתחיל כבר במעלה מדרגות האבן המתעקלות ימינה ל"מנטרה" ,אוויר הרים ירושלמי קריר ונעים מקבל את פנינו ובכניסה "נועם", נועם מנהלת את המסעדה עם בן זוגה המוכשר יעקב אלישע השף של מנטרה שמוציא תחת ידיו יצירות של ממש מהמטבח.

מנטרה שוכנת במבנה אבן עתיק, ישנה גם חצר פרטית, והמקום כולו רחב ידיים עם תאורה עדינה אינטימית ורומנטית, מנטרה היא בעצם מסעדה ובר יין שנמצא טיפה שמאלה  ומדרגה מהחלל המרכזי של מנטרה.


התפריט של מנטרה מציע פסטות בעבודת יד, דגים טריים,מגוון בשרים ופירות ים שמוגשים בכשרון רב  של יעקב השף.

 

התגבשנו על מנות ראשונות וגילינו שכל מנה  מפתיעה טעימה ויפה- צורת ההגשה של המנות במנטרה ראויה לציון  10!

לי יש פטיש לכבד- אז הנה הוא טעים ביותר נימוח ומוגש הכי יפה שאפשר- עם כוסית ריבה וטוסטונים עגולים שעליהם מפוזר סוכר וקינמון -אליפות.(58 שח)

הזוגי שלי הזמין סלט חסה ורוקפור עם ויניגרט חרדל ואגוזי מלך (42 שח)

לחם חם חמאה זיתים.

שותפנו ל"מנטרה"  הזמינו  סשימי טונה אדומה צרובה ומתובלת (62 שח)- טעמתי -מצויין!

וקרפצ`יו פילה עגל על מצע שמן זית רוקט ופרמזן - גם זכיתי לטעימה נהדרת. (56 שח)

במרכז השולחן חלקנו מנות נהדרות של "מעורב לא ירושלמי" (אהבתי את השם..) שכלל שרימפס קלמרי ודניס מקומחים ומטוגנים-חמים פריכים על מצע חסה ווינגרט וחרדל (113 שח)

למטה מנת טורטליני 4 גבינות וכמהין שסחטה אנחות הנאה מכולללם! -רוטב שמנת כמהין, בצלי שאלוט,שום,יין לבן ופרמזן.א ל י פ ות

 

 

המנה שלי- דג היום- עלה בגורלי דג מוסר עשוי טוב עם עגבניות שרי צלויות-צלפים,לצד פירה נימוח ושעועית ירוקה -(107 שח)

 הזוגי זכה במנת פילה עגל ברוטב יין אדום- לצד פירה ושעועית ירוקה  (132 שח)

  

שותפנו לשולחן התענגו על צלעות טלה עם סלט בורגול וחמוציות בתוספת ירקות בגריל (136 שח) ובסטייק אנטריקוט (250 גרם)

ביין אדום בתוספת פירה ושעועית ירוקה.  (110 ש"ח)

   

הקינוחים היו מפתים- אני נפלתי על קרם ברולה מעלף -הנה תמונת הלפני ואחרי.. (46 שח)

    

הזוגי התפנק על מרקיז שוקולד (46 שח)

ואז הגיע יעקב השף החביב של מנטרה שסיפר לנו  לשאלתנו שהתפריט מורכב על ידו .  (שאפו) , ושמהשעה 23:00 יש במנטרה תפריט "צעיר" לבליינים, הוא קליל יותר ומתאפיין במנות שעלותן 29-62 ש"ח.

כרגע המסעדה פתוחה מהשעה 18:30 בערב. המשכנו להתעניין ויעקב סיפר שהוא היה השף של קבליר במשך 4 שנים, למד קונדיטוריה, עוד ברזומה, נטף המטבח של רנא, ואצל גילי בנמל.כיום הוא מאורס לנועם החייכנית ויחד הם מנהלים את "מנטרה".

שניה לפני שתצאו החוצה לאוויר הקריר של ירושלים ותרדו במדרגות - אשמח שתציצו באתר הדנדש של "מנטרה"

והנה קריאה  לסטודנטים ואמנים צעירים שרוצים להציג עבודתם בחלל המסעדה - כל חודשיים תתחלף התערוכה באחרת.

תהנו חברים אנחנו נהננו !! רגע עוד משהו קטן...גם המוסיקה פה  נהדרת 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

3 תגובות

סטטיסטיקה
מספר כניסות לבלוג מה - 08/2010
1,486,526
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל silvik123 אלא אם צויין אחרת