33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בריאות בקלות

עוגת שוקולד ודבש.

אני באופן אישי לא אוהבת עוגות דבש ולא אופה כאלו.

חמותי אופה לפני ראש השנה כ 20 עוגות דבש כדי לחלק לחברים מבוגרים בקיבוץ .

הבן שלי אוהב עוגת דבש  מגיל מאוד צעיר , אולי בגלל שהוא מבלה הרבה אצל הסבתא......

בכלל דבש הינו מאכל מאוד זמין ושכיח במשפחתינו, מסורת שהועברה ע"י בעלי כשנישאנו, פרוסת חלה עם דבש בבוקר שבת וכוס קפה שחור טחון בבית, (אנו קונים תערובת פולי קפה בחנות תבלינים ברחובות וטוחנים במטחנת קפה) , עם מעט חלב.

באתר ביגלה מצאתי עוגה חגיגית, מתאימה לראש השנה עוגת שוקולד ודבש, יערת השוקולד .

עוגה המשלבת 2 אהבות של בני הבית, שוקולד ודבש ועם תחכום מסוים....קרם קוקוס, לא מרגישים במרקם וטעם העוגה .

 קרם קוקוס הינו הטרנד העולה בעולם התזונה, (אצל הטבעונים בעיקר) , כתחליף למוצרי חלב בבישול ואפייה .

כיון שחלב/ שמן/ קרם קוקוס מכיל שומן רווי, אז ראוי להשתמש בו במידתיות.

טעמו מצוין בתבשילי ירקות, תבשיל קארי , תבשילי אורז ואפיית עוגות.

לדבש יש ערכי ריפוי רבים , אתן לכם מספר דוגמאות.

 עוזר מאוד במצבים שונים של מערכת העיכול  כגון עצירות - דבש מזון מלחלח, אכילת כף דבש בערב לפני השינה תורם ליציאה טובה.

 במצבים של אולקוס וכיב בקיבה , ניתן לסחוט 1/4 כוס כרוב טרי , במסחטת מיצים, ולהוסיף כפית דבש, כדי לשפר את הטעם. משקה זה עוזר לחיפוי וריפוי הכיב. 

 כשמרגישים אפטה בחיך, ניתן למרוח מעט דבש היוצר חיפוי וריפוי למקום, זהו טיפול סימפטומטי , ראשוני . (לרוב אפטה הינה תסמין לבעייה תזונתית, תסמין ברור של חוסר איזון במערכת העיכול) .

העוגה עוררה התלהבות רבה מצד המשפחה הרחבה והמצומצמת  ולכן אשתף.

חומרים:

180 גרם חמאה

100 גרם שוקולד מריר

1/2 כוס קקאו

כוס דבש

4 ביצים

1/2 כוס סוכר חום

3/4 כוס קרם קוקוס

2 כוסות קמח תופח

2 כפיות תמצית וניל .

אופן הכנה:

1.בבאן מרי ממיסים חמאה ושוקולד ומצננים.

2.מערבלים במיקסר במהירות גבוהה את הדבש כחמש דקות,

3.מוסיפים ביצים אחת אחת אל הדבש, תוך כדי עירבול,  

4.מוסיפים את הסוכר, הוניל ואת קרם הקוקוס ומערבלים ,

5.מוסיפים לתערובת הדבש את תערובת השוקולד ,

6.מנפים את החומרים היבשים ומוסיפים בעדינות בתנועות קיפול לקערה,

7. יוצקים לתבנית משומנת ואופים בחום בינוני , 180 מעלות, כ 50 דקות.

מפזרים אבקת סוכר מעל, ובתאבון.

זהו , הנה מסתיים החג, היום יום שישי ואנחנו בבית אחרי ארוחת צהרים  עשירה בבית אמי.

אנחנו כבדים ומלאים....את ההליכה שלי עשיתי בקושי רב indecision

בעלי כבר מתכנן את טיול סוכות  הפעם לצפון, טיול מעיינות.

אני חושבת מה לבשל לצום יום כיפור.

אז עד לרשומה הבאה ,

אאחל לכם חג שמח .

אתי.

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל eti19651 אלא אם צויין אחרת