00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכלים טעים

עוגת דבש חלבית עם חלבה בציפוי טופי

המצרכים (ל-1 תבנית אינגליש קייק):

2 ביצים XL, מופרדות

1/4 כוס סוכר

1/3 כוס שמן (קנולה)

1/6 כוס דבש

1/6 כוס מייפל אמיתי

1 כף גדושה ריבת תות

1/2 כוס חלב

1/2 יח' יוגורט יווני (השתמשתי בזה של דנונה)

1/2  1 כוס קמח תופח

1/2 כפית אב' סודה לשתיה

1/2 כפית קינמון טחון

1/2 כפית אגוז מוסקט

1 חב' קטנה של חלבה, מפוררת

אגוזים קצוצים - לקישוט

 

לזיגוג טופי-דבש:

3 כפות סוכר

1/4-1/3 כוס דבש

1/4 כוס שמנת מתוקה

1 כף חמאה

 

אופן ההכנה:

1. מקציפים חלבונים עם סוכר לקצף יציב.

2. טורפים החלמונים עם השמן ומקפלים לתוך קצף החלבונים.

3. מערבבים יחד החומרים הרטובים (דבש, מייפל, ריבה, חלב, יוגורט) ומוסיפים בערבוב עדין של קיפולים לתוך הקצף.

4. מערבבים החומרים היבשים (קמח, סודה לשתיה, קינמון ואגוז מוסקט) ומוסיפים גם בערבוב של קיפולים עדינים לתערובת, עד שהיא אחידה. זהירות מערבוב יתר!

7. מזלפים 1/3 מהבלילה לתבנית אינגליש קייק, מזפרים חלבה, אח"כ שוב 1/3 בלילה, אח"כ חלבה, 1/3 בלילה ולבסוף מפזרים אגוזים קצוצים.

8. אופים כ-40 דק' בחום 180 מעלות, עד שהעוגה זהובה-שחומה ושקיסם התוקעים באמצע העוגה יוצא יבש.

9. מצננים העוגה.

10. מכינים זיגוג טופי קרמל: שמים בסיר את הסוכר והדבש, ומחממים עד שנמס ומתקבל צבע קרמלי, ענבר זהוב. (לא בוחשים, אלא רק מנענעים הסיר מצד לצד, מפעם לפעם).

      בינתיים, מחממים מעט את השמנת (לא מביאים לרתיחה).

     כאשר הסוכר והדבש נמסו והתקבל הצבע הרצוי, מוסיפים את השמנת החמימה תוך בחישה (חשוב שהיא תהיה מחוממת ולא קרה, כי אחרת זה פשוט יהפוך למין סוכריה, במקום סירופ טופי), מוסיפים את החמאה. מורידים מהאש ומערבבים להמסה מלאה.

   מזלפים את סירופ הטופי החם על העוגה הקרה.

 

בתאבון.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל niritcohen5 אלא אם צויין אחרת