00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בלוג בישול וחיים בקצב הסלסה

עוף צלוי בצ`ימיצ`ורי רימונים

עוף צלוי בצ`ימיצ`ורי רימונים

"עוד מתכון, ווקשה עוד מתכון! שחררי עוד אחד, בחייאת אריאלה"  - את המשפט הזה שמעתי בשבוע האחרון שוב ושוב. אז נכון שמבחינה `מסחרית` הייתי אמורה להפנות את כל הפונים ללינק שבו ניתן לרכוש את חוברת מתכונים לחגי תשרי  שהפקנו חיהל`ה דר  ואני , אבל הלווו, זאת אני, ואם לפני התאונה עשיתי הכול הפוך, או לא בדיוק לפי הספר, אז על אחת כמה וכמה עכשיו, כשיש לי "אישור מרופא" על עצם דפיקותי,  ובכיף אתן עוד, בעיקר כי אני יודעת שזה אחלה מתכון ואשמח שהוא יהיה חלק מה"צוואה הטעימה" שהבלוג הזה מהווה עבור ילדיי ונכדיי (שטרם נוצרו, אלא אם כן בר, הבן שלי, והחברה שלו רוצים לספר לי משהו ...), הרי בכל מקרה מי שיקנה את החוברת ייהנה פי כמה וכמה.

האמת? כשמירי ברג, הגרפיקאית המדהימה שהפיקה את החוברת,  שלחה אליי את הקובץ הסופי חשבתי שזה יצא יפה ומרשים, אך רק כשהחוברת הייתה בידיי והתחלתי לעלעל בה הבנתי שהמוצר המוגמר עולה בכמה וכמה על מה שרואים במחשב.  ההבדל הזה הוא הבדל תהומי, ולא רק כי זו אני וזה שלי. כל מי שראה את החוברת המושקעת אמר: "וואו"! (וכן, לקחתי בחשבון אחוזים לא מבוטלים של חנופה מנומסת), אז כן, אני גאה לאללה במה שיצא, וזו אולי ההזדמנות לומר תודה לכל אלו שפרגנו במילה טובה ו/או רכשו וכתבו פידבקים.  האמת היא  שאני מאוד מתרגשת  מכל פיפס, בין אם זה לייק או תגובה,או פוסט פרגון, או צילום עצמי עם החוברת ופרסום בפייסבוק, אני מאוד מעריכה ומוקירה אתכם על כל מה שאתם עושים עבורי. יש משהו מרגש ומפעים בזה שמישהו טורח להגיב על  משהו שעמלת עליו והשקעת בו את הנשמה שלך, אז באמת תודה!!!

עד עכשיו נמכרו קרוב ל- 2000 (בכל רגע הנתון הזה משתנה לקול הצהלולים של חיה`לה ושלי) והכי שבעולם איטס נוט אבאוט דה מאני, איטס אבאוט דה סטורי, והסטורי של חיהל`ה ושלי הוא החברות המאוד מיוחדת של שתינו.  זו אמנם חוברת עם מתכונים, אך זו לא חוברת מתכונים. זה המניפסט שלי שמתאר חיים שלמים, חלומות ואיבודם, כישורים וכישרונות ואהבות וכאבים ובעיקר חברות ולקיחת אחריות.  

המתכון שבחרתי לצרף היום הוא המתכון שהכי מזוהה עם מי שאני : אדם פשוט, עמך מבחירה, אחת שחושבת שאוכל זה החיים והחיים זה אוכל ובשביל אוכל טוב לא צריך להוציא בסופר מאות שקלים, שהרי גם מעוף זול אפשר להפיק אנחות עונג מיושבי השולחן.
במתכון הזה חיברתי בין השורשים הארגנטינאים שלי למציאות הישראלית של היום. בטוחני שכל מי שייתן לעוף הזה מקום בשולחן החג - יבין בדיוק על מה אני מדברת.

עוף צלוי בצ`ימיצ`ורי רימונים      אריאלה פיקסלר אלון

1 עוף שלם

חומרים לצ`ימיצ`ורי רימונים:

2חבילות פטרוזיליה קצוצה גס - עלים בלבד

2 בצלים  לבנים  קצוצים לקוביות קטנות

1 גמבה גדולה קצוצה לקוביות קטנות

10-12 שיני שום גדולות וקצוצות קטן

250  מ"ל שמן קנולה

150 מ"ל חומץ

3 כפות רכז רימונים

1 כף מלח

1/2 כפית סוכר

1/2 כף פלפל שחור טחון טרי

מעט אורגנו יבש

מעט פפריקה מתוקה אדומה

2 עלי דפנה  קצצים בסכין

3 כפות גרגירי רימון

 

אופן הכנה:

 מערבבים את כל הירקות הקצוצים, מוסיפים תבלינים, רכז רימונים, שמן וחומץ.  טועמים, מתקנים תיבול. הטעם צריך להיות חמוץ במידה. שומרים כוס רוטב אחת בצד.

משרים את העוף ברוטב למשך יום או יומיים  וצולים בתנור בחום גבוה 200 מעלות בתבנית מכוסה בנייר אלומיניום מחורר למשך שעה ועוד 10 דקות ללא כיסוי.

מוציאים מהתבנית, מורחים  מעל העוף את כוס הרוטב ששמרנו בצד,  מוסיפים גרגירי רימון נוספים ומגישים חם .

הערה : אם רוצים את העוף סופר קריספי - מניחים אותו על רשת שמתחתיה תבנית ריקה. אני מוצאת שהאפייה בתבנית עדיפה כי חבל לפספס את הרוטב שנשאר בתבנית, לאחר הצלייה.  

התוספת שבחרתי להגיש לצד העוף היא תפוחי אדמה אפויים בשום, רוזמרין ושמן זית (אין מתכון מדויק , פשוט מניחים את התפודים בתבנית, מעסים אותם במעט שמן זית, ממליחים, מפלפלים, מפזרים מעט עלי רוזמרין  ו- שיני שום שלמות, לא קלופות כמה שאוהבים. אופים בחום בינוני 180 עד הזהבה). 

צילום: קרן ביטון כהן

לכל המגיבים הרבים בפוסטים האחרונים - תודה ענקית !!!  מבטיחה לענות בימים הקרובים לכולם . אין לכם מושג כמה ריגשתם ושימחתם אותי עם תגובותיכם. תודה!!

אם אהבתם  – לא אכעס אם תתנו לייק.

אם ממש התעלפתם  ואתם  חשים שאי אפשר בלעדיי – אתם יכולים להירשם לעדכונים של הבלוג וכך לא תפספסו לעולם אף פוסט שלי.  ס`תכלו רגע בפינה השמאלית העליונה, ממש מתחת לתמונה של החוברת- זה המקום להרשמה.

אם אתם ממש, אבל ממש רוצים להיות חברים שלי בפייסבוק-  ניתן לעשות זאת בדף של הבלוג  או בדף האישי שלי שפתחתי ממש לאחרונה ושאליו אעבור בימים הקרובים כי  הפרופיל האישי שלי נסגר בגלל עודף  חברים  (פייסבוק עם החוקים הדבילים שלו...)

אם אתם חושבים להציב פסל מזהב בדמותי בחדר השינה שלכם מרוב הערצה- אני מרשה לכם לשתף את הפוסט הזה עם חבריכם - איפה וכמה שבא לכם.

אם חטפתם כאב ראש מזיוני השכל שלי- אתם צודקים.

ועכשיו אני חוזרת למטבח שלי- אז יאללה ביי.

תהיו טובים

אריאלה

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

9 תגובות

פלפלים

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אריאלה פיקסלר אלון אלא אם צויין אחרת