00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכלים טעים

עוגת דבש חלבית ותפוחים

העוגה יוצאת נימוחה ורכה, עשירה בטעם וטעימה כבר אפילו בבוקר למחרת.

המצרכים (ל-1 תבנית אינגליש קייק):

2 ביצים XL, מופרדות

1/4 כוס סוכר

1/3 כוס שמן (קנולה)

1/4 כוס דבש

1 כף גדושה ריבת תות

1/2 כוס חלב

1/2 יח' יוגורט יווני (השתמשתי בזה של דנונה)

1 כפית תמצית וניל איכותית

1/2 1 כוס קמח

1/2 כפית אב' סודה לשתיה

1/2 כפית קינמון טחון

1/2 כפית אגוז מוסקט

חופן גדוש של אגוזים קצוצים

1/2 1 תפוח עץ, מגורר (בפומפיה על החורים הקטנים), עדיף חמוץ - מסוג גרנד סמית

1/2 תפוח עץ הנותר, חתוך לקוביות (ניתן לשים יותר, אם רוצים)

שקדים מולבנים, פרוסים - לקישוט

 

אופן ההכנה:

1. מקציפים חלבונים עם סוכר לקצף יציב.

2. טורפים החלמונים עם השמן ומקפלים לתוך קצף החלבונים.

3. מערבבים יחד החומרים הרטובים (דבש, ריבה, חלב, יוגורט, ת. וניל) ומוסיפים בערבוב עדין של קיפולים לתוך הקצף.

4. מערבבים החומרים היבשים (קמח, סודה לשתיה, קינמון ואגוז מוסקט) ומוסיפים גם בערבוב של קיפולים עדינים לתערובת, עד שהיא אחידה.

5. מוסיפים תפוחי העץ המגוררים ומערבבים מעט לאחידות.

6. מוסיפים האגוזים הקצוצים וקוביות תפוחי העץ, ומערבבים מעט לאחידות. זהירות מערבוב יתר!

7. מעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת, ומפזרים מעל השקדים המולבנים.

8. אופים כ-40 דק' בחום 180 מעלות, עד שהעוגה זהובה-שחומה ושקיסם התוקעים באמצע העוגה יוצא יבש.

 

חג שמח ושנה טובה...

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל niritcohen5 אלא אם צויין אחרת