66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

רולדת שמרים במלית תפוח בדבש

רולדת שמרים במלית תפוח בדבש

בס"ד

 

רולדה שמרים נפלאה עם מלית מתוקה המתאימה לחג. מלית של תפוחים מקורמלים שנותנת טוויסט קטן לרולדת השמרים המוכרת.

 

 

המצרכים:

500 גרם קמח לבן (3/4 3 כוסות)

25 גרם שמרים

150 גרם מחמאה מומסת

1 ביצה

1/4 כוס סוכר

1/4 1 כוס מים

 

המצרכים למלית:

5 תפוחי עץ חתוכים לקוביות קטנות

5 כפות דבש

 

המצרכים לציפוי:

1 ביצה טרופה+ 1 כף מים

שקדים מולבנים פרוסים

 

אופן ההכנה:

- להכניס את כל המצרכים לקערת המיקסר וללוש עד לקבלת בצק רך וגמיש 5-7 דקות.

- לכסות בנילון נצמד ולהתפיח שעה.

- בסיר קטן לשים את התפוחים והדבש ולבשל על אש בינונית עד שהתפוחים רכים ומכוסים בדבש.לקרר.

- לחלק את הבצק ל- 4 חלקים.

- לרדד כל חלק לעלה דק, לשים 1/4 מהמלית בשורה לאורך העלה. לגלגל לרולדה.

- מכל שתי רולדות לקלוע צמה.

- לשמן תבנית אינגליש קיי'ק ולהכניס לתוכה צמה.

- להתפיח שוב כשעה עד להכפלת הנפח.

- להבריש בביצה טרופה ולזרות שקדים פרוסים.

- לאפות בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות למשך 20 דקות עד להזהבה.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת