00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיקטאק יוצא לאכול

טייגר לילי

טייגר לילי, הברזל 32, תל-אביב

נמר מאולף

בשנים האחרונות הפך מתחם ההייטק ברמת החייל לזירת קרב בין מזללות המבורגר משודרגות (מוזס, בלאק, BBB, אוונגרד, Burgerim) לבתי אוכל אסייתים (סאטורי, ג'ירף, ג'פניקה – ובמובן מסוים גם Frame). אל הצד המלוכסן של המפה הצטרפה השנה מסעדה תאילנדית בשם טייגר לילי. מדובר באחת המסעדות הנאות ביותר בסביבה. היא מעוצבת בצורה מודרנית מוקפדת, תוך שילוב של אלמנטים מהמזרח ומהמערב - עם בר רחב ומטבח פתוח.

להלן המנות שהוזמנו

יאם טואה (37 ₪). סלט שעועית ירוקה, המכיל עוף, שאלוט, בוטנים, צ'ילי, שבבי קוקוס קלוי, וביצה קשה. מדובר בסלט מרענן ופרשי, בעל מנעד טעמים רחב ועשיר. הוא הכיל רוטב חמצמץ-חרפרף-מתקתק, שהיה טעים בצורה יוצאת דופן. מנה שמצטרפת לרשימת הסלטים האסייתיים החביבים עלי בעיר (יחד עם הבודהה בריאות של צפרה, סלט האטריות-שעועית בדה באן ועוד).

מו סאוואן (38 ₪). רצועות בשר לבן בתאי וויסקי ותבלינים. נתחי החזיר המטוגנים היו פריכים, מלאי טעם – והוגשו עם רוטב פיקנטי נפלא. מנת פתיחה שעשויה היטב לפי כל פרמטר.

סום טאם (32 ₪). הסלט הכיל פפאיה ירוקה, עגבניות שרי, בוטנים, שום, לימון וצ'ילי. הוא היה טרי, צבעוני וכיפי - כזה שאינו נופל מזה של שום מסעדה אסייתית אחרת בארץ. כן – גם מההיא מרחוב בוגרשוב...

פאד קי מאו (53 ₪). המנה, השייכת למחלקת הווק בתפריט, הכילה דפי אורז מוקפצים עם בשר בקר, ברוקולי, כרוב סיני, שעועית ירוקה, שום, צ'ילי ובזיליקום. דפי האורז היו בעלי מרקם חלק וגמיש – והשתלבו בצורה נהדרת עם הבשר שתובל ביד טובה. מנה מומלצת לחובבי מוקפצים.

גנג מסמאן נאה (64 ₪). מדובר בתבשיל חלב קוקוס עם נתחי בקר, המתובל בקארי מסמאן. הרוטב היה עשיר, מעודן ולא תוקפני, כזה שהייתי יכול לאכול ממנו ללא הפסקה. חבל רק שהוא הוגש במשורה, ולא ניתן היה "להרטיב" מספיק את האורז שהוגש עימו. מנה טובה, אך קצת חסרת פרופורציה ביחס בין מרכיביה.

בנוסף הזמנו סטיקי רייס (11 ₪).

שתינו שייק מנגו על בסיס חלב קוקוס, שהיה מוצלח ביותר: סמיך, קריר ומרענן. משקה אידיאלי לימים חמים אלה.

לקינוח הזמנו בננה לוטי (35 ₪). מאכל זה, שמקורו בדוכני הרחוב בתאילנד, זוכה כאן לביצוע מוצלח. הבצק, שמולא בבננה, היה דק ופריך - והוגש עם חלב ממותק וגלידת קוקוס. ככה מסיימים ארוחה תאילנדית עם חיוך גדול על הפנים.

למעלה מ- 100 אלף ישראלים מבקרים בתאילנד מדי שנה – והם ישמחו בוודאי להתוודע לטייגר לילי. ניכר שהושקעה כאן מחשבה כיצד להנגיש את המטבח התאילנדי לחיך הישראלי מבלי "לרדת לזנות". לא מדובר באדפטציה חנפנית לטעם המקומי – אלא בבישול שנותן הרבה כבוד לארץ האם. האוכל האיכותי, רמת המחירים הסבירה, העיצוב המושקע – כל אלה הופכים את טייגר לילי לאחת המסעדות האסייתיות המוצדקות ביותר כיום בתל-אביב.

ציון: 4.5 כוכבים

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

21 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל TickTack1 אלא אם צויין אחרת