55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חברות מבשלות

עוגת טירמיסו עם גבינת 5%

המתכון המקורי לקוח מהספר של דנית סלומון "עוגות בקלי קלות", שכשמו כן הוא. אני הכנתי את המתכון בשינוי אחד: במקום גבינת מסקרפונה, שלדעתי היא יותר חמאה מאשר גבינה (בשל אחוזי השומן הגבוהים שבה) אני מכינה עוגה זו עם גבינת 5%. 

החומרים לתבנית מלבנית 20*30

1 חבילה של בישקוטים (200 גר')

1 מיכל שמנת לקצפת

2 כפיות תמצית וניל

7 כפות סוכר

500 גרם גבינת סקי 5%

אבקת קקאו לעיטור

המצרכים לסירופ:

1/2 כוס אספרסו חזק או 2 כפיות קפה נמס חזק מומסות ב - 1/2 כוס מים רותחים

2 כפות סוכר

3 כפות ברנדי משובח או ליקר משובח

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את הקפה הנמס עם הסוכר והברנדי ויוצקים לצלחת עמוקה. טובלים חצי מכמות הבישקוטים בסירופ ומסדרים בשכבה אחת על תחתית התבנית, כשהצד המסוכר של הבישקוטים כלפי מטה. 



     
  2. מקציפים את השמנת עם תמצית הוניל ו-2 כפות סיכר לקצפת יציבה.
  3. מערבלים במשך חמש דקות את הגבינה עם 5 כפות הסוכר הנותרות. מקפלים את הקצפת לתוך הגבינה. 
  4. מורחים מחצית מהקרם על שכבת הבישקוטים שבתבנית. 


     
  5. טובלים שוב בישקוטים בקפה ומסדרים על הקרם. מכסים בחצי השני של הקרם ומחליקים היטב את פני העוגה. 

  6. מכסים בניילון נצמד ומקררים כ - 8 שעות לפחות.
  7. לקראת ההקשה, מנפים על הטירמיסו אבקת קקאו, חותכים לריבועים ולא מתייסרים. 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

15 תגובות

העורך בחר...
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל חברות מבשלות אלא אם צויין אחרת