00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

סודות של מטבח טוב

עוגת היער השחור

 

1 כוס = 250 מ"ל

המצרכים:

2+1/8 כוס - קמח

1+1/2 כפית - אבקת אפייה

2 כוסות - סוכר

3/4 כוס - אבקת קקאו (לא שוקו)

1/2 כפית - מלח

3/4 כפית - סודה לשתיה

2 - ביצים

2 כוסות - חלב

1/2 כוס - שמן

1 יח' - דובדבנים משומרים

1 כוס - סוכר

1/4 כוס - קורנפלור

2 יח' - שמנת מתוקה

1/3 כף - סוכר

 

מחממים את התנור (175 מעלות).

בקערה גדולה מערבבים את הקמח,אבקת האפייה,הסוכר,הקקאו,המלח והסודה.

מוסיפים את הביצים,החלב והשמן ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

משמנים תבנית אפייה הניתנת לפירוק (28 ס"מ) ואופים בין 45 ל-55 דקות או עד שהקיסם יוצא יבש.

בינתיים,לוקחים קערה אחרת,מסננים את הדובדבנים ומשאירים בצד 1/2 כוס מהמיץ (לא נשתמש לצורך העוגה).

בסיר קטן מערבבים היטב את המיץ (סה"כ תכולה פחות חצי כוס),הדובדבנים,הסוכר והקורנפלר.מבשלים על אש קטנה עד שהתערובת מסמיכה.מצננים מעט.

מקציפים את השמנת עם 1/3 כף סוכר עד לקבלת קרם יציב.

מצננים מעט את העוגה ובעזרת סכין חדה מורידים לרוחב מעט מהחלק העליון.מפררים. (משתמשים בתור קישוט לאחר שמרכיבים את העוגה כולה).

את העוגה ללא החלק העליון חותכים לרוחב כך,שיהיו 3 עוגות דקות.

על העוגה (החתיכה) התחתונה מורחים שליש מהקרם של השמנת ומפזרים חצי מכמות הדובדבנים.מניחים את העוגה (החתיכה) השניה ושוב מורחים שליש מהקרם ומפזרים את יתר הדובדבנים.

מניחים את החתיכה השלישית,מורחים את הקרם שנשאר ומפזרים את הפירורים.

מכניסים למקרר ללילה שלם.

והנה כמה תמונות של אותו היער השחור שהוא המקור לעוגה הזאת:

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Lena1307 אלא אם צויין אחרת