00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

(YY) על תפוח עץ ופאי

05/09/2013

לא  "נכתב" לי. אין מוזה. יבש במוח. הדמיון נסתם והמקלדת מביאה את הסעיף!
סתם, סתם! המצב לא חמור עד כדי כך, פשוט המילים מסרבות להסתדר למשפטים סבירים. אז סלחו לי על חוסר התחכמות, השעה מאוחרת ככה שבנוסף ללשון שתלויה מעבר לכתף מהשבוע שנגמר גם העיניים כבר כמעט נעצמו.

מבלבלת במוח, נכון? טוב, ניגש לעניינים וזוה.
כפי שבוודאי שמתם לב ראש השנה מאיים לנחות עלינו ממש בקרוב( שאני אבין! בתמורה להארכת שעון החורף קיבלנו את כל החגים כבר בקיץ?!) וכמיטב המסורת עלינו לעסוק במאכלים שנעם על עקומת התפוח-דבש-רימון. ובאמת-באמת היו לי כוונות לנסות כמה כאלה (כולל שטרודל תפוחים אמיתי, עם בצק ביתי וכו') אבל כמו שלא "נכתב לי" ככה גם לא "נאפה לי",מין תקופה כזו... ובכן מסורת היא מסורת אז מה שנותר זה להתנחם ברשומה מושקעת בנושא התפוחים שפירסמתי לפני שנה ולשלוף מהארכיון מתכון של פאי תפוחים מדהים! וכשאני אומרת מדהים אני מתכוונת לכל אות ואות. פאי תפוחים אמריקאי אמיתי (אל תתפסו אותי במילה, כן?) עם בצק פריך מיוחד, עם תפוחי עץ עסיסיים וקראמל מתוק שפשוט עושה כבוד לכל מאפי התפוחים באשר הם. בלי להגזים, לטעמי זו עוגת התפוחים הכי טעימה שאכלתי מימיי ועד שאכין את השטרודל המהולל זה כנראה ישאר ככה.כמו שכבר אמרתי- YY, זה אמריקן פאי!

תיהנו!

 

 

*מקור המתכון(באנגלית), כולל סרטון מצולם נמצא כאן*

 

פאי תפוחים אמריקאי
הרכיבים(לתבנית פאי בכותר 23ס"מ):
לבצק
350 גרם קמח מנופה
1 כפית מלח
30 גרם סוכר לבן
226 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
1/4-1/2 (60-120 מ"ל) מי קרח
למילוי
1 קילוגרם(כ-6 גדולים) תפוחי עץ, קלופים, מגולענים ופרוסים לפרוסות של 1/4 אינטש
50 גרם סוכר לבן
55 גרם סוכר חום בהיר
1 כף מיץ לימון
1 כפית קינמון טחון
1/4 כפית ציפורן (אופציונאלי)
1/4 כפית מלח
28 גרם חמאה
15 גרם קורנפלור (1+1/2 כפות)

 

ההכנה:
המילוי
מערבבים את התפוחים עם הסוכר והתבלינים ומניחים בקערה לכ-30 דקות(ועד 3 שעות).
מעבירים למסננת ומשאירים מעל קערה ל-30 דקות נוספות עד שמצטברים כחצי כוס נוזלים.
מעבירים את הנוזלים לקערה המתאימה לחימום במיקרוגל, מוסיפים את החמאה ומבשלים 5-7 דקות בחום גבוה עד שנוצר סירופ קרמלי סמיך(לחלופין ניתן לבשל בסיר קטן על האש).
מערבבים את התפוחים עם הקורנפלור ויוצקים את הסירופ. מערבבים היטב.
הבצק
שמים בקערת מעבד מזון את הקמח עם הסוכר והמלח ו"טורפים" עד לפיזור אחיד.
מוסיפים את החמאה ומעבדים קצרות עד לקבלת פירורים בינוניים.
מוסיפים 1/4 כוס מי קרח בזרם דק עד שהבצק מתחיל להתגבש. אם יש צורך מוסיפעים מעט מי קרח.
מעבירים את הבצק למשטח עבודה ואוספים לכדור. מחלקים את הבצק לשניים,מעצבים כל חלק לדיסקית ומקררים כשעה במקרר.
לאחר הקירור מרדדים את אחד החלקים לעלה גדול בכותר של כ-30 ס"מ.
מעבירים את תבנית הפאי ומהדקים היטב בשוליים. מכסים בניילון נצמד ומעבירים לקירור.
עכשיו עוברים לעבוד עם החלק השני: מרדדים לעלה בכותר 30 ס"מ, מעבירים לתבנית מכוסה בנייר אפיה ושומרים בקירור.
הרכבה ואפיה
מעבירים את מלית התפוחים אל תבנית האפיה ומכסים בעיגול הבצק שבתבנית.
מקפלים את השוליים מתחת לשולי התחתית ומעצבים דוגמה גלית בעזרת האצבעות.
חותכים 5 חתכים ממרכז הפאי החוצה כדי שיהיה לאפשר לאדים לצאת .
מעבירים את הפאי לקירור עד שהתנור מתחמם.
מחממים את התנור ל-220 מעלות.
מניחים תבנית אפיה במסילה התחתונה ועליה את התבנית של הפאי (למקרה והתפוחים יגירו מיצים).
אופםי 45-55 דקות עד שהבצק מזהיב או מיצי המלית מבעבעים דרך 
במידת הצורך מכסים את השולים ברדיד נייר אלומיניום, כדי למנוע אפיית יתר.
מוציאים מהתנו ומצננים 3-4 שעות לפני שפורסים.מגישים חמים או בטמפרטור החדר בליווי גלידה/שמנת.

 

 

הערות וזכרונות לאחר המעשה:
הכנתי את הפאי די מזמן וכבר לא זכוריות לי כל הנקודות החשובות.מה שבטוח שהוא הרבה יותר טעים ממה שהוא נראה בתמונות שלי.
ברשותי אין תבנית כמו של סטפאני(בעלת הבלוג ממנו תרגמתי את המתכון), הכנתי בתבנית מתפרקת בכותר 24 ס"מ והיה קצת סיבוך עם השוליים. לכן חתכתי את שאריות הבצק לרצועות ופשוט קליתי צמה.
הבצק הזה פשוט מופלא, כמעט בצק עלים. כדי לקבל כזה חשוב מאוד לעבד אותו במינימום זמן, בפולסים קצרים.בסרטון הזה סטפאני מדגימה את צורת ההכנה.
כמויות החמאה אכן קצת מוזרות, אבל ככה זה כשממירים ממידות אמריקאיות. בוודאי אפשר לעגל למספרים הגיוניים יותר בלי לפגוע באיכות הפאי.
את הסירופ שלי בישלתי על הגז, משום מה פחדתי להכינו במיקרו. חשוב לא לוותר על השלב הזה, זהממש משדרג את הפאי.
הפאי מחזיק טוב כמה ימים והבצק לא מאבד מפריכותו. אני אהבתי לחמם אותו בטוסטר אובן לפני ההגשה.

 

בהצלחה ובתיאבון!
ולמקרה שלא ייצא לכם לבקר פה בשבוע הבא : שנה טובה, מתוקה ומהנה!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

11 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת